VIDEO. Baltijas valstīm tuvojas spēcīgā viesuļvētra “Kirks”

© Dmitrijs Suļžics / F64

Kamēr ASV gatavojas spēcīgajai viesuļvētrai “Miltons”, brīdinājums tiek nosūtīts arī Eiropas iedzīvotājiem. Otrdien vētra "Kirk" sasniedza Eiropas Rietumus un sociālajos tīklos ir nonākuši attēli no Spānijas, kur vētra jau sākusi plosīties, vēsta tv3.lt.

Naktī no otrdienas uz trešdienu "Kirks" ir ieradies kontinentālajā Eiropā un patlabanuzdarbojas Portugāles ziemeļos un Spānijas ziemeļrietumos.

Kā prognozē metereologi, spēcīgais vējš brāzmās var sasniegt 100 līdz 130 km/h. Būs arī spēcīgas lietusgāzes un pērkona negaiss, Spānijas ziemeļrietumu iedzīvotāji tiek brīdināti, ka 24-36 stundu laikā nolīs 100 līdz 150 mm lietus.

Lai gan nav precīzi zināms, cik lielus postījumus tas nodarīs gar Eiropas rietumu krastu, pēc tam Kirks virzīsies uz austrumiem un ziemeļaustrumiem, trešdienas vakarā sasniedzot Franciju.

Lietuvas mediji vēsta, lai arī “Kirkam” būs mazāks spēks nekā gaidāms Centrāleiropā, arī mūsu reģions tiks ietekmēts. Līdzīgi kā patlaban Spānijā, arī Baltijas valstīs iespējamas spēcīgas lietusgāzes un brāzmains vējš, kas var izraisīt bīstami augstus viļņus piekrastes rajonos.