Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Daugavpilī pārspēts 14. oktobra siltuma rekords

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Pirmdienas pēcpusdienā Daugavpilī termometra stabiņš pakāpās līdz +19,9 grādiem, pārspējot 14.oktobra siltuma rekordu - pagājušajā gadā reģistrētos +19,6 grādus, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Tā kā pērn oktobrī nedarbojās Mērsraga novērojumu stacija, tehniski arī Mērsragā, gaisam sasilstot līdz +16,5 grādiem, labots 14.oktobra maksimālās gaisa temperatūras rekords.

2018.gada 14.oktobrī visā Latvijā gaisa temperatūra paaugstinājās līdz +17..+21 grādam. Pagājušajā gadā astoņas dienas pēc kārtas - no 11. līdz 18.oktobrim - Latvijā krita siltuma rekordi, daudzviet tika pārspēts arī mēneša otrās dekādes rekords.

Saskaņā ar LVĢMC datiem otrā augstākā gaisa temperatūra aiz Daugavpils pirmdien bija +19,1 grāds Bauskā un Staļģenē. Visā valstī termometra stabiņš pakāpās virs +14 grādiem.

Pirmdienas naktī un rītā Latviju šķērsoja siltā atmosfēras fronte, atnesot lietusgāzes, bet dienā valsti sasniedza aukstā atmosfēras fronte un rietumu, dienvidrietumu vēja ātrums brāzmās teritorijas lielākajā daļā pastiprinājās līdz 15-20 metriem sekundē.

Jau ziņots, ka otrdien Latvijā pazemināsies gaisa temperatūra un vējš kļūs lēns, prognozē sinoptiķi.