Šīs nedēļas pēdējā dienā kļūs siltāks; uzspīdēs arī saule

© EPA/SCANPIX/LETA

Svētdien un nākamās nedēļas pirmajā pusē kļūs nedaudz siltāks, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) prognozes.

Svētdien un nākamās darba nedēļas pirmajā pusē ciklonu darbības rezultātā Latvijā ieplūdīs siltāks gaiss - pirmdien teritorijas lielākajā daļā gaisa temperatūra būs virs +15°, bet dažviet gaiss iesils līdz pat +18°. Tiesa gan siltās gaisa masas atkāpsies jau nedēļas vidū. Līdz nedēļas vidum saule uzspīdēs reti un daudzviet pa laikam gaidāms lietus. Kaut arī tik stiprs vējš kā sestdien vairs nav gaidāms, tomēr tas saglabāsies brāzmains, daudzviet pastiprinoties brāzmās līdz 15-19 m/s.

Pēc šī brīža prognozēm, sākot ar ceturtdienu, Latvijā pastiprināsies augsta spiediena apgabals, valsts teritorijā ieplūdīs aukstāks gaiss, kā arī nokrišņi mitēsies. Naktīs gaisa temperatūra vietām būs zem 0°, bet dienas laikā teritorijas lielākajā daļā tā nepārsniegs +10 atzīmi.

Latvijā

VSIA “Latvijas valsts ceļi” (LVC) ir izsludinājusi apjomīgu iepirkumu ceļu apgaismojuma uzturēšanai un modernizācijai. Vieni no pretendentiem esot Valsts kontroles izgaismoto dārgo auto elektrouzlādes staciju būvētāji – SIA “Reck”.

Svarīgākais