Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Sinoptiķi brīdina, ka šodien gaidāmas stipras pērkona lietusgāzes ar krusu

© Emīls Desjatņikovs/F64

Sestdien daudzviet Vidzemē un Latgalē, kā arī vietām Zemgalē gaidāmas pērkona lietusgāzes ar krusu un vēja brāzmām, prognozē sinoptiķi.

No rīta dažviet Vidzemē - īpaši teritorijā starp Saulkrastiem un Limbažiem - ir stipri nokrišņi un pērkona negaiss. Divās stundās reģistrēti aptuveni simts zibeņu. Pirmie negaisa mākoņi Latvijā parādījās piektdienas vakarā, tad vietām piekrastē vējš brāzmās pastiprinājās līdz 20 metriem sekundē.

Dienas laikā vēja brāzmu spēks negaisa mākoņu ietekmē lokāli var sasniegt 20 metrus sekundē. Valdošais būs mērens rietumu, ziemeļrietumu vējš, kas brāzmās pastiprināsies līdz 10-15 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra +7..+11 grādi, piekrastē līdz +15 grādiem.

Rīgā agrā rītā pārsvarā skaidrs laiks, rietumu vējš 3-6 metri sekundē, gaisa temperatūra aptuveni +10 grādi.

Valstī kopumā sestdiena būs visai saulaina, gaiss iesils līdz +15..+17 grādiem, vēsāks laiks būs zem mākoņiem Vidzemē un Latgalē. Intensīva lietus un krusas laikā gaisa temperatūra noslīdēs līdz +8 grādiem.

Rīgā sestdiena varētu paiet bez nokrišņiem, rietumu vējš brāzmās pieņemsies spēkā līdz 14 metriem sekundē un saule gaisu sasildīs līdz +16 vai +17 grādiem.

Maksimālā gaisa temperatūra piektdien Latvijā bija +15..+19 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 13.septembrī bija +33..+35 grādi daudzviet Dienvideiropā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz sestdienu -4 grādi Skandināvijā.

Laikapstākļus galvenokārt ietekmē plašs anticiklons, kas aptvēris Eiropas rietumu, centrālo un dienvidu daļu. Atmosfēras spiediens Latvijā 764-767 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.