Temperatūra Latvijā šodien sasniegs 34 grādus

© f64

Šodien Latvijas Austrumu rajonos, Vidzemē un Latgalē gaisa temperatūra paaugstināsies līdz plus 34 grādiem, aģentūra LETA uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Tāpat šodien dienas otrajā pusē Latvijas Rietumu un centrālajos rajonos iespējams spēcīgs negaiss ar stipru lietu, brīdina sinoptiķi. Vēja ātrums Kurzemē un Zemgalē var sasniegt 15 līdz 19 metrus sekundē. Savukārt, pieņemoties spēkā, vēja ātrums lokālās vietās var pieaugt līdz vētras spēkam - 20 līdz 24 metri sekundē.

Kā ziņo meteoroloģijas centrā, vakar, 7.augustā, viskarstākā temperatūra bijusi Daugavpilī, Madonā, Gulbenē, Rūjienā un Priekuļos, kur gaiss iesilis līdz plus 33 grādiem. Tāpat vakar vairākās novērojumu stacijās uzstādīts 7.augusta karstuma rekords - Rēzeknē, kur vēsturiski augstākā temperatūra šajā datumā bijuši plus 29,9 grādi, vakar gaiss uzkarsis līdz 32,3 grādiem.

Mediķi atgādina par piesardzību, kas karstajā laikā jāievēro ikvienam. Lai izvairītos no karstuma dūriena un karstuma radītā nespēka, ir jāpalielina izdzertā šķidruma daudzums. Ja ārsts ierobežojis uzņemamā šķidruma daudzumu vai ir kāda hroniska saslimšana, jāvaicā ārstam, cik daudz šķidruma ieteicams izdzert. Vislabāk dzert vēsu tēju vai minerālūdeni bez gāzes.

Īpaši bīstama atrašanās saulē ir maziem bērniem. Karstā laikā bērniem ieteicams uzturēties ēnā vai vēsās iekštelpās. Nekādā gadījumā nedrīkst atstāt bērnus vienus pašus mašīnā. Tāpat jāraugās, lai bērns nepārkarstu, guļot ratiņos vai gultiņā, brīdina mediķi.

Latvijā

Rīgas Pieminekļu aģentūra 25. septembrī Latgales parkā demontēja piemiņas zīmi – akmeni Maskavas dārza izveidei. Akmens uzstādīšana nebija saskaņota ne Rīgas būvvaldē, ne citā institūcijā, līdz ar to piemiņas zīme konkrētajā vietā uzstādīta un līdz šim atradās neatbilstoši normatīvajiem aktiem, informē Rīgas dome.

Svarīgākais