Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Sinoptiķi iepriecina ar laika prognozi nākamajai nedēļai

© EPA/ SCANPIX

Lai gan šonedēļ atkal esam piedzīvojuši pamatīgas lietusgāzes, jaunākās Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes liecina, ka jau tuvākajās dienās, iespējams, atgriezīsies vasarai raksturīgie laikapstākļi.

"Jau brīvdienas būs vasarīgi siltas," teikts LVĢMC publikācijā. "Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +20...+25 grādiem, svētdien pat vēl augstāk. Nākamās nedēļas sākums būs lietains, līdz ar to vēsāks, bet pēc tam atkal gaiss kļūs siltāks. Vai būs karstums? Iespēja ir, bet to precizēsim jaunnedēļ," norāda sinoptiķi.

Jau vēstīts, ka vissiltākais laiks šogad bijis pagājušajā mēnesī, kad mēneša vidējā gaisa temperatūra valstī bija +18,6 grādi jeb 3,8 grādi virs mēneša normas, tādējādi šā gada jūnijs Latvijā - tāpat kā Eiropā un pasaulē kopumā - kļuvis par siltāko jūnija mēnesi novērojumu vēsturē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotie dati.

Iepriekšējais siltākais jūnijs Latvijā bija 1999.gadā, kad mēneša vidējā gaisa temperatūra sasniedza +18,1 grādu.

Eiropas Savienības programmā "Copernicus" apkopotie dati liecina, ka Eiropā kopumā jūnija vidējā gaisa temperatūra bija vairāk nekā divus grādus virs nomas, par vienu grādu pārspējot iepriekšējā siltākā - 1999.gada - jūnija rekordu.