Kurzemē izveidojusies negaisa zona

Patlaban negaisa zona izveidojusies Kurzemē, taču spēcīgas vēja brāzmas pagaidām nav reģistrētas, aģentūru LETA informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.

Sinoptiķi brīdina, ka vēja ātrums naktī tomēr var sasniegt ātrumu 20 līdz 24 metri sekundē, bet dienas laikā vēja spēks būs 15 līdz 19 metri sekundē.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) pagaidām nav saņēmis iedzīvotāju zvanus ar lūgumu palīdzēt novērst spēcīga vēja vai negaisa radītus bojājumus, aģentūru LETA informēja VUGD preses pārstāve Inese Veisa.

Pamatojoties uz meteorologu prognozēm, VUGD brīdina par iespējamiem elektropadeves un sakaru līniju bojājumiem, koku lūšanu un jumtu konstrukciju noraušanu.

VUGD aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un ievērot piesardzības pasākumus, proti, nenovietot transportlīdzekļus zem sastatnēm, nojumēm un kokiem, kā arī bez īpašas nepieciešamības neiet ārpus telpām, īpaši atturoties no pastaigām ar bērniem vai veciem cilvēkiem.

Glābēji atgādina, ka apdraudējuma gadījumā iedzīvotāji var vērsties pēc palīdzības, zvanot uz tālruni 112.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.