Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Svētdien visā Latvijā valdīs sals; vietām snigs

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Arī svētdien Latvijā ziemai raksturīgie laika apstākļi saglabāsies - valdīs sals, bet valsts dienvidaustrumos snigs, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Dienā debesis klās mākoņi, vietām rietumos tās īslaicīgi skaidrosies. Vēlā pēcpusdienā galējos dienvidaustrumu rajonos snigs. Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļaustrumu, ziemeļu vējš, bet maksimālā gaisa temperatūra gaidāma -2…-7 grādu robežās.

Rīgā dienā debesis būs lielākoties mākoņainas, taču nokrišņi nav gaidāmi. Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš, un gaisa temperatūra paaugstināsies vien līdz -5…-7 grādiem.

Svētdienas rītā braukšanas apstākļi pa Latvijas galvenajiem autoceļiem lielākoties ir apmierinoši, izņēmums ir vienīgi Ventspils, Smiltenes un Valkas apkārtne, kur brauktuves ir sniegotas vai apledojušas, liecina VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) apkopotā informācija.

Savukārt uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir lielākajā daļā Latvijas.

Slidenie ceļu posmi tiek kaisīti ar pretslīdes materiāliem.

Autovadītāji tiek aicināti uzmanīties, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot drošu distanci.