Augstākā ūdens temperatūra - Daugavā

Pēdējās divas dienas ūdens temperatūra Latvijas upēs ir nedaudz kritusies, bet augstākā ūdens temperatūra - plus 26,4 grādi - joprojām saglabājas Daugavā.

Lielupē ūdens temperatūra ir plus 25 grādi, Ventā - plus 24 grādi, bet Gaujā - no plus 21 līdz plus 24 grādam.

Zemgales upēs ūdens temperatūra ir no plus 18 līdz plus 24 grādiem, Vidzemes upēs - no plus 18 līdz plus 24 grādiem, Kurzemes upēs - no plus 21 līdz plus 24 grādiem, savukārt Latgales upēs ūdens temperatūra ir no plus 24 līdz plus 26 grādiem.

Baltijas jūrā Liepājā ūdens temperatūra ir plus 18,3 grādi, bet Ventspilī - plus 19,4 grādi. Rīgas līcī augstākā ūdens temperatūra ir Lielupes grīvā - plus 22,3 grādi, bet zemākā ūdens temperatūra - plus 18,5 grādi - ir Skultē.

Rīgā Ķīšezerā ūdens temperatūra sasniegusi plus 23,6 grādus.

Latvijā

99 procenti pasaules datu tiek pārraidīti, izmantojot globālo zemūdens kabeļu tīklu. Katru dienu, izmantojot kabeļu tīklus, tiek veikti finanšu darījumi aptuveni 10 triljonu dolāru apmērā. Tie ir NATO dati. Kritiskā zemūdens infrastruktūra ietver arī elektriskos kabeļus, kā arī cauruļvadus, pa kuriem piegādā naftu un gāzi. Ņemot vērā kabeļu tīklu milzīgo nozīmīgumu, kā arī citas kritiskās infrastruktūras apdraudējumu, Krievija plāno sabotāžas un kiberuzbrukumus, kas var izraisīt katastrofālas sekas. Vai Latvija tam visam gatavojas? To skaidro Zemessardzes komandieris Kaspars Pudāns.

Svarīgākais