Sestdien gaidāms vēss un lietains laiks

© EPA/ SCANPIX

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) sinoptiķi prognozē, ka valsts svētkos Latvijā gaidāms vēss un lietains laiks.

Šī brīža sniegtā informācija liecina, ka 4.maijā lielākajā valsts daļā gaidāmi īslaicīgi nokrišņi. Daudzviet līs, iespējams arī pērkona negaiss. Gaiss iesils no +7 līdz +12 grādiem.

Kaut arī jaunnedēļ visai bieži debesis aizklās mākoņi, tomēr nedēļas pirmajā pusē nokrišņi ir gaidāmi vien vietām valsts austrumu daļā. Vairāk nokrišņus mēs sagaidīsim nedēļas otrajā pusē, kad plašākas nokrišņu zonas šķērsos jau visu Latvijas teritoriju. Vēl līdz nedēļas vidum gaisa temperatūra naktīs vietām pazemināsies zem 0°, bet sākot ar ceturtdienu, kad dienas kļūs siltākas, arī naktīs tik zema gaisa temperatūra vairs nav gaidāma. Nākamās nedēļas pirmajās dienās gaiss iesils līdz +10, +15 grādiem, bet nedēļas otrajā pusē gaisa temperatūra atkal paaugstināsies līdz +16, +19 grādu atzīmei.

Latvijā

Kosmētikas zīmola “Uoga Uoga” dibinātāja Lena Sokolovskaja veica unikālu eksperimentu - viņa uzklāja grimu, lecot ar izpletni no 3 kilometru augstuma. Šis neparastais solis apvienoja viņas divas aizraušanās — izpletņlēkšanu un kosmētiku.