Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Sestdien visā valstī gaidāmi nokrišņi; Vidzemē un Latgalē veidosies atkala

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Sestdienas rītā Latvijā ir apmācies un dūmakains laiks, daudzviet pilina vai smidzina lietus, stiprāk līst Kurzemē, liecina meteoroloģiskā informācija. Vietām atkala. Gaisa temperatūra no -2 grādiem valsts austrumu pierobežā līdz +5 grādiem Dienvidkurzemes piekrastē. Pūš mērens dienvidu, dienvidaustrumu vējš, tā ātrums brāzmās sasniedz 6-11 metrus sekundē.

Sestdien visā Latvijā gaidāmi nokrišņi - galvenokārt mēreni stiprs lietus, austrumu novados atkala un sniegs, prognozē sinoptiķi.

Gaidāmās atkalas dēļ Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs izplatījis brīdinājumu par stipru apledojumu valsts austrumos - Vidzemē un Latgalē.

Šorīt apledojums daudzviet apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem. Slidenos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 104 VAS Latvijas autoceļu uzturētājs ziemas dienesta tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir:

  • Ainažu šoseja (A1) no Berģiem līdz Bīriņu pagriezienam;
  • Vidzemes šoseja(A2) no Rīgas līdz Raunas pagriezienam;
  • Rīgas apvedceļš(A4) visa posma garumā;
  • Daugavpils šoseja(A6) no Lielvārdes līdz Pļaviņām;
  • Liepājas šoseja (A9) no Rīgas līdz Kalnciemam;
  • Ventspils šoseja (A10) no Rīgas līdz Strazdei;
  • Kokneses šoseja (P80) no Skrīveru pagrieziena līdz Koknesei.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtinoša braukšana ir Rīgas, Aizkraukles, Alūksnes, Balvu, Cēsu, Dobeles, Gulbenes, Jelgavas, Jēkabpils, Krāslavas, Limbažu, Ludzas, Madonas, Ogres, Tukuma, Valkas un Valmieras apkārtnē.

Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz nulle grādiem Latvijas galējos austrumos un līdz +7 grādiem Kurzemes rietumos.

Dienvidu, dienvidaustrumu vējš brāzmās pūtīs līdz 8-13 metriem sekundē, Kurzemē iegriezīsies rietumu, dienvidrietumu vējš, kas piekrastē brāzmās pastiprināsies līdz 16 metriem sekundē.

Saglabāsies dūmaka, vietām veidosies migla.

Rīgā sestdien ilgstoši līs, pūtīs mērens dienvidu, dienvidaustrumu vējš un gaiss iesils līdz +4 grādiem.

Laikapstākļus nosaka liela ciklona austrumu mala. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 743 dzīvsudraba staba milimetriem valsts rietumos līdz 750 milimetriem austrumos.