Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Laika zīmju vērotājs prognozē, kādus laikapstākļus sagaidīsim jūlijā

© AFP/ SCANPIX

Šī vasara līdz šim mūs lutinājusi ar siltiem laikapstākļiem. Laika zīmju vērotājs Vilis Bukšs prognozē, kādus laikapstākļus varam sagaidīt jūlijā.

"Jūlijā daudzviet turpināsies sausums."

"Tautas gudrība saka, kāds janvāris, tāds jūlijs," savā blogā norāda V.Bukšs. "Ja janvāris sauss un auksts, tad jūlijs sauss un karsts. Ja janvārī daudz sniega, tad vasara slapja. 2018. gada janvāris paliks atmiņā ar pirmajām desmit bez sala un bezsniega dienām. Vēlāk, pēc 10. janvāra Latvijas austrumos ar kailsalu atgriezās ziemiņa un pēc 7 dienām parādījās neliela sniega sega. Tas norāda, ka arī Liepu mēnesis jūlijs varētu būt skops ar nokrišņiem un mēreni silts. Uz saulainu, pārsvarā sausu un vasarīgi siltu jūliju norādīja arī laika apstākļi nozīmīgajās 23., 27. un 28. maija dienās. Saulainais un sausais 27. jūnijs, kas ir Septiņu gulētāju diena, vērš uzmanību uz to, ka arī jūlijā daudzviet turpināsies sausums."

AP/ SCANPIX

Kopumā jūlijs būšot tuvu normai, iespējams, vien nedaudz siltāks nekā parasti. Tiesa, šajā mēnesī gan dažās dienās būšot gaidāmas stipras lietusgāzes.

Mēneša vidū vairāk mākoņainu un vējainu dienu.

"Mēneša pirmajā pusē laika apstākļi mainīgi. Temperatūras svārstīsies no +15 grādiem mēneša sākumā līdz +30 grādiem laikā ap 10., 12. jūliju. Mēneša vidū vairāk mākoņainu un vējainu dienu. Īslaicīgi, reizēm stipri nokrišņi. Temperatūras ap +18, 23. grādiem. Jūlija otrajā pusē laika apstākļi nepastāvīgi. Nokrišņi īslaicīgi, bet nereti ar pērkona lietusgāzēm. Laikā ap Jēkabiem (25. jūlijs) un Annām (26. jūlijs) vairāk saulainu un daždien arī karstu dienu, kad temperatūra pakāpsies līdz plus +27, 30 grādiem. Jūlija izskaņā vasarīgi silts un lielākoties bez stipriem nokrišņiem," prognozē laika zīmju vērotājs.