Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Pamodās slavena. Veronika Kastro

© Ekrānšāviņš

Dokumentālos kadros saskatāms, cik apmulsusi ir aktrise un dziedātāja Veronika Kastro, kad pagājušā gadsimta 90. gadu sākumā viņu visaugstākajā līmenī sagaidīja Maskavā. Viņai nebija ne jausmas, kāpēc meksikāņu «ziepju opera» «Bagātie arī raud» kļuva tik populāra tieši «padomijā». Turklāt šis seriāls uzņemts jau 1979. gadā, bet Padomju Savienībā uz ekrāniem nonāca 1988. gadā. It kā ne pārāk kvalitatīvie Latīņamerikas seriāli bijuši finansiāli izdevīgi, jo tiesības uz to raidīšanu maksājušas salīdzinoši maz, tomēr kurš gan varēja iedomāties, ka «bagāto» dēļ cilvēki juks prātā.

Nu jau piemirsies, kurš bija labais, kurš sliktais - Luiss Alberto vai Hosē Ignasio, bet skaidrs ir viens - daudzi joprojām atceras galveno varoni Mariannu Veronikas Kastro izpildījumā. Tā dēvētais mājsaimnieču seriāls aizrāva ne tikai sievietes, to skatījās ģimenēm - tādas kaislības, tādi notikumi... Redzētais ļāva vismaz uz pārdesmit minūtēm dienā aizmirst ne pārāk pārtikušo ikdienu deviņdesmitajos.

Neliela auguma aktrise ar kuplajiem matiem un zaļajām acīm kļuva par Padomju Savienības televīzijas skatītāju mīluli. Taisnības labad jāteic, ka seriālu translēja arī citās valstīs: Francijā, Spānijā, Itālijā, Ķīnā...

Veronika Kastro piedzima Meksikā. Četri bērni, vecāki šķīrušies - tas nozīmē, ka bērnība aizvadīta nabadzībā. Ar to, ko nopelnīja māte, naudas tik tikko pietika ēdienam. Veroniku izsmēja, jo viņai nebija tāda apģērba kā pārējiem vienaudžiem. Turklāt viņai bija nosliece uz apaļīgumu. Bet viņa sāka nodarboties ar sportu un notievēja, 12 gadu vecumā pat kļuva par vietējā konkursa skaistumkaralieni. Iemācījās dot pretī apvainotājiem. Kautrīga, bet mērķtiecīgi sāka uzstāties skolas pasākumos. Viņa ir «self made woman» - sieviete, kura visu sasniegusi pati.

Meitene iepazinās ar ietekmīgas partijas deputātu, kurš savukārt viņu saveda kopā ar Teātra akadēmijas vadītāju. Viņa iestājās akadēmijā 16 gadu vecumā, saņēma stipendiju. Lai būtu vairāk naudas iztikai, Veronika fotografējās kaila kādam meksikāņu tabloīdam. Viņa domāja racionāli - vajadzīga nauda. Kad vēlāk par to stāstīja, Veronika Kastro sacīja, ka nav izjutusi ne kaunu, ne nožēlu. Tomēr, pēc mātes lūguma, turpmāk piepelnījās neatkailinoties. Pēcāk viņa nokļuva televīzijas šovā, mācījās runas mākslu, dziedāšanu un saņēma diktora diplomu. Sāka vadīt radio raidījumus. 1970. gadā Veronika Kastro uzvarēja konkursā «Pilsētas seja». Un tad viņu beidzot ievēroja! Viņa arvien biežāk parādījās TV ekrānos, arī dziesmu šovos un raidījumos, jo labi dziedāja. Vienlaikus mācījās un arī pabeidza Teātra akadēmiju. Gulēja labi ja piecas stundas, lai visu paspētu.

Starp citu, no filmēšanās «ziepju operās» viņa ļoti ilgi atteicās. Ne jau tāpēc viņa bija tik smagi strādājusi, lai karjerā izsistos uz augšu. Tomēr beidzot Veronika padevās, un labi vien bija. Viņas pirmā galvenā loma bija tieši seriālā «Bagātie arī raud», un Meksikā viņa kļuva par zvaigzni Nr. 1. Kā zināms, ne tikai Meksikā. Pateicoties Mariannas lomai, Veronika Kastro apceļoja laikam jau visu pasauli, un, jau būdama slavena, 2010. gadā, atkal atlidojot uz Maskavu, aktrise līdzi veda vairākus čemodānus ar tērpiem. Ne miņas no kādreizējās nabadzības...

Veronikai Kastro ir divi dēli, viņai pieder veikali un kosmētikas saloni.