Prognozē, ka naktī uz piektdienu gaidāma pamatīga snigšana

© Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency

Jau aizvadītās nedēļas sākumā tika prognozēts, ka šonedēļ Latvijā gaidāma nokrišņiem bagāta nedēļa. Jaunākās prognozes liecina, ka šīs nedēļas izskaņā Latvijā, iespējams, izveidosies arī sniega sega.

No trešdienas līdz piektdienai sniega mākoņi sasniegs Austriju, Slovākiju, Poliju un arī Baltijas valstis, norādīts prognozē "accuweather.com." Visstiprākā snigšana iespējama Slovākijā, kur sniega segas biezums varētu palielināties par teju 30 centimetriem. Tikmēr, piemēram, Polijā naktī uz ceturtdienu varētu uzsnigt 10-20 centimetrus bieza sniega kārta.

Mārtiņš Zilgalvis, F64 Photo Agency

Naktī uz piektdienu sniega mākoņi sasniegs arī Baltijas valstis. Šī brīža prognozes liecina, ka piektdienas rītā atsevišķos Latvijas novados būs izveidojusies 5-10 centimetrus bieza sniega sega.

Arī Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs informēja, ka pastāv varbūtība, ka snigšana vietām pat būs stipra un sniega segas biezums palielināsies par vairākiem centimetriem.

Latvijā

Valsts vides dienests (VVD) sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldības policiju pārkāpumu izdarīšanas laikā pieķēris personas, kas Bārbeles pagastā nelegāli noglabājuši atkritumus, kopumā piesārņojot aptuveni 0,3 hektāru teritoriju, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Svarīgākais