Hidrologi: Latgales un Vidzemes upēs plūdi vēl nav beigušies

Ūdens līmeņa paaugstināšanās vēl joprojām turpinās Latgales un Vidzemes upē, un pavasara plūdi šīm upēm vēl nav garām, aģentūrai LETA sacīja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra hidrologi.

Daugavā ūdens līmenis diennaktī cēlies vidēji par 10 līdz 20 centimetriem. Ar tādu pašu intensitāti ūdens līmenis cēlies arī Gaujā un Aiviekstē, kā arī Ogres upē novērota ūdens līmeņu celšanās.

Līdz šim Baltkrievijas ledus Daugavas ūdeņus Latvijas teritorijā nav sasniedzis. Vakar Polockā bija vērojama vidēja ledus iešana, taču paies vismaz trīs dienas, kamēr šis ledus sasniegs Latviju un līdz tam laikam upes ledus būs arī pakusis, līdz ar to nav sagaidāms, ka ledus iešana būs visas upes platumā.

Vakar Pļaviņās bija vērojama reta ledus iešana, taču krastos vēl aizvien ir saglabājušies ledus krāvumi. Daugavas ūdens līmenis Pļaviņās ir metru zem kritiskās atzīmēs, un vakar vakarā ūdens līmenis bija 72,25 metri Baltijas jūras sistēmā.

Latvijā

Lai uzlabotu drošību lidmašīnās un nedisciplinētus pasažierus par veiktajiem pārkāpumiem gaisa kuģī varētu saukt pie atbildības, neatkarīgi no valsts jurisdikcijas, Saeima ceturtdien, 3.oktobrī, konceptuāli atbalstīja likumprojektu, ar kuru paredzēts ratificēt protokolu par grozījumiem Konvencijā par noziegumiem un dažām citām nelikumīgām darbībām, kas izdarītas gaisa kuģos.

Svarīgākais