Noticis bruņots uzbrukums Ventspils domes ēkai

© pixabay.com

Aizvakar, 1. oktobrī, policijā saņemta informācija, ka Ventspilī, pa pilsētas centru pārvietojas vīrietis ar ierocim līdzīgu priekšmetu, pēc kā viņš aizturēts. Valsts policijā par notikušo uzsākts kriminālprocess un noskaidrots, ka viņš pirms aizturēšanas sašāva ēkas logu. Šodien vīrietim piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums, informē Valsts policija.

1.oktobrī policijā saņemta informācija, ka Ventspilī pa pilsētas centru pārvietojas personas, no kurām vienai ir ierocim līdzīgs priekšmets. Ventspils pašvaldības policijas amatpersonas aizturēja personas. Vēlāk Valsts policijā saņemta informācija, ka Ventspils novada domes logs ir sašauts ar, iespējams pneimatisko ieroci. Valsts policijas amatpersonas par notikušo ir uzsākušas kriminālprocesu un šodien, 3.oktrobrī devās uz tiesu lūgt piemērot vīrietim, kurš pārvietojās ar pneimatisko ieroci, drošības līdzekli - apcietinājumu, kas ir stājies spēkā.

Līdz šim izmeklēšanā noskaidrots, ka 1. oktobrī ap pulksten 12.20 Ventspilī, Kuldīgas ielā vīrietis, atrodoties alkohola ietekmē, huligānisku motīvu vadīts, ar pneimatisko triecienšauteni izdarīja mērķtiecīgu šāvienu pa Ventspils novada domes ēkas, Kuldīgas ielā 3 pagalma puses logu, tādējādi to sabojāja, kur tobrīd telpā strādāja Ventspils novada domes darbinieki, kuri bija spiesti pārtraukt savu darbu.

Turpinot savas huligāniskās darbības, vīrietis turpināja iet ar pneimatisko triecienšauteni atklātā veidā, tādējādi to demonstrējot un biedējot apkārtējos iedzīvotājus, apdraudot viņu dzīvību un veselību. Vīrietis izdarīto atzīst un ar izmeklēšanu sadarbojas.

Valsts policija vērš uzmanību uz nepatiesu informāciju, kura izskanējusi publiskajā telpā un dažādās saziņas vietnēs. Jau vakar Valsts policija plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem norādīja, ka izteikumi par to, ka vīrietis iegājis skolā un veicis zādzību, neatbilst patiesībai, ko apstiprina arī skolu direktori. Aicinām sekot oficiālai iestāžu informācijai.

Valsts policija turpina izmeklēšanu kriminālprocesā par sabiedriskās kārtības traucēšanu, kas izpaudās acīmredzamā necieņā pret sabiedrību un bezkaunībā, ignorējot vispārpieņemtās uzvedības normas un traucējot cilvēku mieru un iestāžu darbu (huligānisms), lietojot citus miesas bojājumu nodarīšanai izmantojamus priekšmetus, un kas saistīts ar mantas bojāšanu vispārbīstamā veidā.

Valsts policija uzsver, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina nav pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Latvijā

Lai uzlabotu drošību lidmašīnās un nedisciplinētus pasažierus par veiktajiem pārkāpumiem gaisa kuģī varētu saukt pie atbildības, neatkarīgi no valsts jurisdikcijas, Saeima ceturtdien, 3.oktobrī, konceptuāli atbalstīja likumprojektu, ar kuru paredzēts ratificēt protokolu par grozījumiem Konvencijā par noziegumiem un dažām citām nelikumīgām darbībām, kas izdarītas gaisa kuģos.

Svarīgākais