Nākamnedēļ gaidāms nepastāvīgs laiks ar atkušņiem

Tuvākajās septiņās dienās laika apstākļus Latvijā noteiks cikloni, kuri no Skandināvijas dienvidiem pārvietosies uz Somiju, līdz ar to gaidāms nepastāvīgs laiks, bieži ar sniegu un dienas laikā arī ar slapju sniegu, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.

Sākot ar otrdienu, dienā gaisa temperatūra pakāpsies līdz pat plus 4 grādiem pēc Celsija skalas, tādēļ gaidāms arī atkusnis.

Šodien teritorijas lielākajā daļā ir gaidāms stiprs sniegs, kura laikā sniega sega pieaugs vismaz par sešiem līdz 13 centimetriem, arī nedaudz putinās un redzamība snigšanas laikā pasliktināsies no 500 līdz 1000 metru. Ceļi būs slideni, un dažviet veidosies sniega sanesumi.

Vējš šodien pūtīs no austrumu puses, bet turpmāk lielākoties no dienvidrietumiem, atsevišķās dienās piekrastes rajonos būs brāzmains. Gaisa temperatūra šodien būs no mīnus 1 līdz mīnus 6 grādiem, Vidzemē - no mīnus 6 līdz mīnus 11 grādiem.

Arī naktī uz svētdienu teritorijas lielākajā daļā pa laikam snigs. Dienā vietām gaidāms neliels īslaicīgs sniegs. Svētdien pūtīs dienvidu, dienvidrietumu vējš ar ātrumu 3 līdz 8 metri sekundē (m/s), dienā jūras piekrastē brāzmās sasniedzot ātrumu 15 m/s. Gaisa temperatūra naktī būs no mīnus 1 līdz mīnus 6 grādiem, ziemeļaustrumu rajonos no mīnus 6 līdz mīnus 11 grādiem, savukārt dienā gaisa temperatūra būs no 0 līdz mīnus 5 grādiem pēc Celsija skalas.

Vietām neliels īslaicīgs lietus gaidāms arī pirmdien. Gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu būs no mīnus 5 līdz mīnus 10 grādiem, ziemeļaustrumu rajonos - no mīnus 8 līdz mīnus 13 grādiem, bet dienā gaisa temperatūra būs no 0 līdz mīnus 5 grādiem pēc Celsija skalas.

Īslaicīgs sniegs un slapjš sniegs vietām gaidāms otrdien, kad dienā gaisa temperatūra būs no mīnus 1 līdz plus 4 grādiem.

Arī turpmākajās dienās gaidāms līdzīgs laiks ar nelielu sniegu vai slapju sniegu. Gaisa temperatūra naktīs būs no mīnus 1 līdz mīnus 6 grādiem, savukārt austrumu rajonos gaisa temperatūra naktī var sasniegt mīnus 10 grādus, bet dienā gaisa temperatūra gaidāma no mīnus 2 līdz plus 4 grādiem.

Svarīgākais