Tuvākajās dienās valsts austrumu daļā iespējama pirmā sniega sega

Nedēļas beigās un nākamās nedēļas sākumā Latvijā būs vējains laiks, kļūs vēsāks un gaidāms arī slapjš sniegs, kā rezultātā vietām var izveidoties īslaicīga sniega sega.

Laika apstākļi būtiski mainīsies no piektdienas, jo tad virs Baltijas jūras ziemeļu daļas izveidosies jauns un aktīvs ciklons, kas virzīsies uz austrumiem. Tas atnesīs vēsākas gaisa masas, turklāt to pavadīs arī brāzmains vējš - visstiprākās vēja brāzmas būs gaidāmas piektdien, kad piekrastes rajonos ziemeļu puses vējš brāzmās sasniegs vētras spēku 20 līdz 24 metrus sekundē, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.

Vēsajā gaisa masā lietu nomainīs arī slapjš sniegs, piektdien Vidzemē un Latgalē sniega nokrišņu varbūtība patlaban ir 20% līdz 30%, turpmākajās dienās nākamās nedēļas sākumā varbūtība pieaug vēl vairāk sasniedzot 40% līdz 50%. Šajās dienās īslaicīgi var izveidoties arī sniega sega, sevišķi valsts austrumu daļā.

Tomēr šādi laika apstākļi vēl neliecinās par stabilu ziemas ienākšanu Latvijā, jo no nākamās nedēļas vidus Latvijā ar dienvidrietumu vējiem atkal atgriezīsies siltākas gaisa masas un gaisa temperatūra būs līdzīga tai, kāda tiek novērota šajās dienās, proti, naktīs, tikai debesīm skaidrojoties, atsevišķos rajonos temperatūra noslīdēs līdz 0, mīnus 1 grādam, bet teritorijas lielākajā daļā tomēr temperatūra nebūs zemāka par plus 3, plus 8 grādiem, savukārt dienas laikā temperatūra paaugstinās līdz plus 8, plus 13 grādiem.

Pirmais sniegs Latvijā šogad tika novērots 30.septembrī Lielpeču novērojumu stacijā.

Svarīgākais