VUGD šogad piedalījies 37 noslīkušu cilvēku meklēšanā

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) šogad piedalījies 37 noslīkušu cilvēku meklēšanā. Tā šorīt medijiem atzina VUGD priekšnieks Ainars Pencis.

Pēc Penča teiktā, noslīkušo skaits noteikti ir lielāks, jo daudzos gadījumos glābēju palīdzība vairs nav nepieciešama, tādēļ šie noslīkušie cilvēki statistikas datos neatspoguļojas.

Jau ziņots, atpūtā pie ūdens galvenās riska grupas ir jauni cilvēki - vecumā no 15-35 gadiem, makšķernieki, kā arī dažādu ūdens sporta veidu cienītāji.

Pēdējā laikā parādījušies arī pavisam jauni riska faktori - piemājas dīķīši un baseini, kuros nepieskatīti var noslīkt mazi bērni.

Glābēji aicina ikvienu būt īpaši uzmanīgiem, atpūšoties pie un uz ūdens, un pārdomāt savas spējas, lai izklaide nepārvērstos nelaimes gadījumā.

Latvija ir bagāta ar upēm un ezeriem, un visās vietās, kur iespējams peldēties, speciālas peldvietas nav iespējams ierīkot. Atpūšoties cilvēki aizmirst par drošību un viselementārākajām lietām, tādēļ atbildīgo dienestu mērķis ir atgādināt, kā pareizi atpūsties pie ūdens, nepakļaujot sevi un citus riskam.

Statistika liecina, ka ik gadu VUGD glābēji no ūdens krātuvēm izceļ vairāk nekā 100 noslīkušos. Nelaimes gadījumos uz ūdens iet bojā vairāk bērnu nekā ugunsgrēkos.

VUGD šogad devies palīgā Valsts Meža dienestam meža ugunsgrēku dzēšanā, - šogad likvidēti 15 šādi ugunsgrēki.

Svarīgākais