Populārs mūziķis oficiāli kļuvis par miljardieri

© depositphotos.com

Amerikāņu rokmūziķis Brūss Springstīns ir oficiāli kļuvis par miljardieri, piektdien ziņoja žurnāls "Forbes", novērtējot viņa bagātību ar 1,1 miljardu ASV dolāru.

74 gadus vecais Springstīns lielu daļu bagātības guvis pēdējos gados, lielā mērā pateicoties viņa mūzikas kataloga pārdošanai kompānijai "Sony" 2021.gadā par pusmiljardu dolāru.

Šis darījums notika pēc Springstīna ļoti veiksmīgas atgriešanās uz teātra skatuves Brodvejā. Pašlaik Springstīns ir devies globālā koncertu turnejā, kas turpināsies arī nākamajā gadā.

Saskaņā ar izdevuma "Pollstar" ziņām Springstīns 2023.gadā pārdevis vairāk nekā 1,6 miljonus koncertu biļešu, gūstot ienākumus 380 miljonu dolāru apmērā.

Springstīna gadu desmitiem ilgās muzikālās karjeras gaitā ir pārdoti 140 miljoni viņa dziesmu albumu, ierindojot viņu starp visu laiku labāk pārdotajiem mūziķiem.

Ir gaidāms, ka nāks klajā Springstīnam veltīta biogrāfiska filma, kurā viņa lomu spēlēs Džeremijs Alens Vaits.

Starp mūzikas industrijas zvaigznēm, kas jau agrāk ieguvušas miljardiera statusu, ir Rianna, Jay-Z un Teilore Svifta.

Izklaide

Jau sākusies biļešu tirdzniecība uz “Muzikālās bankas” finālšovu un arī ģenerālmēģinājumu Daugavpilī, lai gan Latvijas Radio 2 gada vērtīgākā popa un roka dziesma tiks noskaidrota tikai 2025. gada 25. janvārī.

Svarīgākais