Uz Saeimu strādāt dosies 100 pensionāru

© f64.lv, Lauris Aizupietis

Šodien, 26. septembrī, Saeimas nama vestibilā tika atklāta Latvijas Pensionāru federācijas veidotā ekspozīcija “Stipri saknēs”, kas ievada Latvijas pensionāru gada notikumu - Senioru dienas Saeimā, informē Latvijas Pensionāru federācija.

Saeimā 100 pensionāri ieradīsies pirmdien, 30. septembrī, un strādās pilnu darba dienu tieši tā, kā to dara 100 deputāti - plenārsēdē un komisijās.

Tomēr darba saturs skars tikai un vienīgi pensionāru problēmas. Tiks uzklausīti nozaru ministri, debatēts komisijās un dienas noslēgumā iesniegta rezolūcija Saeimas priekšsēdētājai Daigai Mieriņai.

Turpmāk šī rezolūcija būs saistoša visām Saeimas komisijām, kuru kompetencē ir strādāt ar rezolūcijā minēto problēmu loku. Ieteikumu izpildei sekos gan Saeimas Sociālo un darba lietu komisija, gan Latvijas Pensionāru federācija.

Komisiju uzdevums ir izrunāt vissasāpējušākos senioru un pensionāru jautājumus un dot Saeimai priekšlikumus, kas ir primārie darbi, ko iespējams izdarīt vai sākt darīt tuvākā gada laikā šo problēmu risināšanā.

Latvijas Pensionāru federācija Senioru dienu rīko sadarbībā ar LR Saeimu, Saeimas Sociālo un darba lietu komisiju. Šīs dienas norisē piedalīsies arī viesi no Lietuvas un Igaunijas lielākajām pensionāru nevalstiskajām organizācijām. No Igaunijas kopā ar Latvijas kolēģiem būs Andress Ergma, Igaunijas pensionāru asociācijas "Epūl" valdes priekšsēdētājs, Alfreds Zavecks un Irene Kriščiukaitiene, Lietuvas pensionāru savienības "Bočiai" priekšsēdētāja vietnieki.

Latvijā

Speciālos avio līgumreisus valsts amatpersonas varēs izmantot gan ārkārtas situācijās vai izņēmuma stāvoklī, gan gadījumos, kad regulārie komercreisi ir jāgaida ilgāk par 12 stundām pirms vai pēc apmeklējamā pasākuma, paredz Valsts kancelejas (VK) izstrādātie grozījumi regulējumā par kārtību, kādā atlīdzināmi ar komandējumiem saistītie izdevumi.

Svarīgākais