Stendzenieks par Ārlietu ministrijas ierakstu: "Tas ir parodijkonts, ja?"

© Dmitrijs Suļžics/MN

Šonedēļ ārlietu ministre Baiba Braže piedalās ANO Ģenerālās asamblejas 79. sesijā Ņujorkā ASV. Tās laikā norit vairākas oficiālas tikšanās ar citu valstu augstākajām amatpersonām, tajā skaitā ministre tikusies ar Tuvalu ārlietu, darba lietu un tirdzniecības ministrs Paulsonu Panapu.

Ārlietu ministrijas ieraksts vietnē "X" vēsta: Ārlietu ministre Braže_Baiba un Tuvalu ārlietu, darba lietu un tirdzniecības ministrs Paulsons Panapa pārrunā jūras līmeņa celšanās ietekmi uz valstu suverenitāti. Latvija un Tuvalu paraksta kopīgu komunikē sadarbības stiprināšanai daudzpusējos formātos.

Reaģējot uz ĀM ierakstu, Ēriks Stendzenieks netic savām acīm: ""...pārrunā jūras līmeņa celšanās ietekmi uz valstu suverenitāti" Tas ir parodijkonts, ja?"

Komentāros lasāms, ka lielākā daļa cilvēku vispār nezina, kur tāda Tuvalu valsts atrodas un kāds tai sakars ar Latviju: "Abpusējs “ooh, damn, jāiegūglē kur tā Tuvalu/Latvija vispār atrodas” .. bet neko, forši, prieks, ka mums tagad ir kopīgs komunikē ar valsti, kur iespējams nekad nav bijis neviens latvietis, un viņiem - ar valsti, kur toč nav bijis neviens tuvaluietis.. heh, tuvalietis? Tuvalis?"

Vienlaikus ļaudis kritizē mūsu valdības pārstāvju laika izmantošanas lietderību: "Lietderības koeficients kā šokolādes tējkannai."

Svarīgākais