Jelgavas izglītības iestāžu vadītāji šajā semestrī par likmi saņems no 1932 līdz 2774 eiro

© Ģirts Ozoliņš/MN

Jelgavas izglītības iestāžu vadītāju algas likme līdz gada beigām mēnesī būs no 1932 līdz 2774 eiro, paredz ceturtdien pieņemtais pilsētas domes lēmums.

Domes sēdē pārskatītas un apstiprinātas Jelgavas pašvaldības izglītības iestāžu vadītāju darba algas likmes. Likmes palielinājums izglītības iestāžu direktoriem noteikts 15% līdz 30% apmērā, piemērojot to Ministru kabineta (MK) noteiktajai zemākajai mēneša darba algas likmei. Lēmums tiek piemērots no 1.septembra.

Pašvaldības izglītības iestāžu vadītāju darba algas likmes pārskatīšana notiek katru mācību gadu. Proti, MK katru gadu nosaka izglītības iestādes vadītāja zemāko mēneša darba algas likmi, savukārt izglītības iestādes dibinātājs, ievērojot noteiktus kritērijus, ir tiesīgs noteikt augstāku mēneša darba algas likmi.

Tā, ar ceturtdienas lēmumu, pilsētas izglītības iestāžu vadītāju mēneša darba algas likmes apstiprinātas ar pieaugumu 15% līdz 30% apmērā, atkarībā no katras iestādes vadītāja darba vērtēšanas rezultātiem. Tādējādi darba algas likme mēnesī sasniedz 1932 līdz 2774 eiro, kopumā 13 pašvaldības izglītības iestāžu vadītājiem to apstiprinot līdz gada beigām.

Nodrošinātais finansējums 11 izglītības iestāžu vadītājiem ir valsts budžeta mērķdotācija, bet vienas profesionālās ievirzes izglītības iestādes vadītājam un vienas interešu izglītības iestādes vadītājam - pašvaldības finansējums.

Pašvaldībā skaidro, ka izglītības iestādes vadītāja darbu saskaņā ar noteikumiem izvērtēja Jelgavas Izglītības pārvaldes (JIP) izveidota komisija - procesā tika vērtēts iestādes vadītāja darbs iepriekšējā mācību gada periodā līdz kārtējā gada 31.augustam.

JIP skaidro, ka vērtēšanas procesā ir būtiska izglītības iestādes vadītāja darba intensitāte un kvalitāte, kā arī vadītāja personīgais ieguldījums izglītības attīstībā. Tādējādi šajās kategorijās komisija vērtēja virkni kritēriju, piemēram, īstenoto izglītības programmu skaitu iestādē, iekļauto izglītojamo skaitu, programmu īstenošanu ar augstākiem plānotajiem rezultātiem, izglītības iestāžu un mācību procesa digitalizāciju, iniciatīvu izglītojošu pasākumu vai nometņu organizēšanā, iestādes izglītojamo un pedagogu līdzdalību starptautiskos projektos, izglītojamo sasniegumus valsts un starptautiskā mērogā, kā arī pieredzes apmaiņu par izglītības procesa saturu un citus kritērijus.

Atbilstoši darba izvērtēšanas rezultātā iegūtajiem punktiem komisija noteica palielinājumu procentos, kas tiek piemērots izglītības iestādes vadītāja MK noteikumos noteiktajai zemākajai mēneša darba algas likmei, un iesniedza apstiprināšanai pārskatīto likmi Jelgavas domei.

Vienlaikus mēneša darba algas likme apstiprināta arī 12 pašvaldības pirmsskolas izglītības iestāžu vadītājiem - atbilstoši bērnu skaitam un darba intensitātei iestādes dibinātājs saglabāja algu iepriekšējā apjomā. Algas likme sasniedz 1848 līdz 1958 eiro, finansējums tiek nodrošināts no pašvaldības budžeta.

Līdzšinējā apmērā - 1958 līdz 2105 eiro - saglabātas un domes sēdē apstiprinātas arī sporta izglītības iestāžu vadītāju mēneša darba algas likmes. Valsts mērķdotācijas šīm algām nav pieejamas, tāpēc finansējumu nodrošina no pašvaldības budžeta.

Latvijā

Speciālos avio līgumreisus valsts amatpersonas varēs izmantot gan ārkārtas situācijās vai izņēmuma stāvoklī, gan gadījumos, kad regulārie komercreisi ir jāgaida ilgāk par 12 stundām pirms vai pēc apmeklējamā pasākuma, paredz Valsts kancelejas (VK) izstrādātie grozījumi regulējumā par kārtību, kādā atlīdzināmi ar komandējumiem saistītie izdevumi.

Svarīgākais