Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Uz NVD aizrotētais Lapiņš jaunajā darba vietā nav pavadījis ne dienu

© Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

Veselības ministrijas (VM) bijušais valsts sekretārs Aivars Lapiņš, kurš oktobra vidū tika aizrotēts uz Nacionālo veselības dienestu (NVD), jaunajā darbadienā nav bijis ne dienu, apstiprināja dienesta pārstāve Evija Štālberga.

Štālberga informēja, ka Lapiņš vēl nav strādājis dienestā, kas esot saistīts ar viņa atrašanos darba nespējā.

Kā ziņots, aizrotētais Lapiņš uzskata, ka nav saņēmis pietiekami pamatotu skaidrojumu no veselības ministres Andas Čakšas (ZZS) viņa pārcelšanai NVD direktores vietnieka amatā informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jautājumos.

"Nepieņemams ir arī veids, kā tas ir noticis, tāpēc neizslēdzu iespēju tiesāties. Steiga, kādā tapis šis rīkojums, man galīgi nav pieņemama. Līdz šim neesmu saņēmis no ministres loģisku un tiesisku argumentāciju, kuras dēļ mani vajadzētu aizrotēt," savulaik pauda Lapiņš.

Viņš arī uzskata, ka viņa prasmes informācijas tehnoloģiju jomā, kuras ieguva, strādādams par valsts sekretāra vietnieku Zemkopības ministrijā, neatbilst tām prasībām, kas nepieciešamas amatā NVD.

Lapiņa pārziņā būtu veselības nozares informācijas sistēmas (reģistru) modernizācija, attīstība un integrācija ar e-veselības informācijas sistēmu, kā arī vienotās veselības nozares elektroniskās informācijas sistēmas tālāka pilnveidošana, sasaistot ar personas identifikāciju, informēja NVD.

Savukārt veselības ministre uzskata, ka Lapiņš tiek pārcelts ļoti atbildīgā amatā un viņš tam esot piemērots. Ministre ir pārliecināta, ka valsts sekretāra amats ir jāuztic pašreizējai valsts sekretāra vietniecei Dainai Mūrmanei-Umbraško, kura ir pildījusi arī valsts sekretāra pienākumus, un viņa amatā būtu jāapstiprina jaunajai valdībai.

Amatu, uz kuru pārcelts Lapiņš, līdz 16.augustam ieņēma Linda Freimane, kura to atstāja ģimenes apstākļu dēļ, informēja NVD. Pēc tam uz to tika izsludināts konkurss, kurā tika saņemti trīs pieteikumi, tomēr tas beidzās bez rezultāta. Arī atkārtotā konkursā piemērotu pretendentu neizdevās atrast.