Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Lembergs: Neo ir iekļuvis priekšvēlēšanu aģitācijas kampaņā

Pēdējā laika notikumi rāda, ka priekšvēlēšanu aģitācijā un propagandā parādās oriģinālas, negaidītas un diezgan efektīgas formas. Visjaunākā un visspilgtākā ir saistīta ar Neo, šodien intervijā "Neatkarīgajai" norāda Ventspils mērs Aivars Lembergs.

Viņaprāt, par Neo saistību ar priekšvēlēšanu aģitāciju liecinot fakts, ka blakus Neo parādījās bijušais KNAB priekšnieks Aleksejs Loskutovs, kurš, "kā zināms, bija galvenais partiju kašu un priekšvēlēšanu aģitācijas uzraugs". Loskutova advokāta prakses uzsākšana ar Neo aizstāvēšanu liek nopietni padomāt, vai Neo nav tikai priekšvēlēšanu aģitācijas triks, vai Neo no paša sākuma nav bijis politisks projekts.

Arī žurnālistei blakus parādījās viņas advokāts - neviens cits kā Oļega Stepanova advokāts Lauris Liepa, kuru Pilsoniskā savienība (PS) tikko virzīja par tieslietu ministru, lai Stepanovam, Berķim un "citiem Ventspils šakāļiem sakārtotu Uzņēmumu reģistru".

Lembergs norāda, ka PS veido politiķi, kuri savulaik aizmuka no "Jaunā laika" (JL). Šis "Vienotības" spārns - PS kopā ar "Sabiedrību citai politikai" un Ēlerti - visiem spēkiem cenšas nepieļaut, lai vēlēšanās startētu viņiem nevēlami "Jaunā laika" politiķi." Pēc Lemberga domām, tādi pašlaik esot vismaz divi - Mūrniece un Einars Repše.

"Šāda veida priekšvēlēšanu teātris var ienest korekcijas kopējā vēlēšanu gaisotnē. Otra lieta, kura var ienest būtiskas korekcijas, - PS visiem spēkiem cenšas gāzt Valda Dombrovska valdību," uzskata Lembergs un piebilst, ka viņi to nedara ar savām rokām, bet gan "cenšas kacināt gan "Jauno laiku", gan īpaši ZZS, lai Dombrovska valdības darbā ienestu saspīlējumu, spriedzi, nespēju vienoties, nespēju sadarboties".

Pilnu interviju ar Aivaru Lembergu lasiet šodienas "Neatkarīgajā"