Gavrilovs pamet "Grindeks" padomi

Vitālijs Gavrilovs, kurš ilgu laiku bija viens no lielākajiem farmācijas kompānijas AS "Grindeks" akcionāriem, nolēmis atstāt kompānijas padomes priekšsēdētāja vietnieka amatu, liecina paziņojums "NASDAQ OMX Riga" biržā.

Kā ziņots, Gavrilovs savas 11,3% jeb 1 082 900 "Grindeks" akcijas ir pārdevis Krievijas farmācijas kompānijai "Farmstandart".

Paziņojumā biržā norādīts, ka "Grindeks" saņēmis Gavrilova paziņojumu par padomes locekļa amata atstāšanu, bet padome jaunā sastāvā tikšot apstiprināta nākamajā akcionāru sapulcē.

Akcionāru sapulces norises laiks pagaidām nav zināms, bet to solīts paziņot jau tuvākajā laikā.

Kā ziņots, "Grindeks" padomes priekšsēdētājs un arī lielākais akcionārs Kirovs Lipmans šonedēļ pauda neapmierinātību ar veidu, kā Gavrilovam piederošās "Grindeks" akcijas pārdotas "Farmstandart".

Lipmana pretenzijas rosinājis tas, ka darījums veikts slepeni, aizkulisēs, pārkāpjot cilvēcīgās un biznesa ētikas normas. "Grindeks" akcionāri "nostādīti fakta priekšā". "Viņš uz katra stūra sit sevi pa krūtīm un stāsta, ka ir nozīmīgs uzņēmējs, nopietns investors. Tāda līmeņa cilvēki tā nerīkojas," intervijā laikrakstam "Telegraf" norāda Lipmans.

"Grindeks" padome pēc Gavrilova aiziešanas darbu turpinās četru cilvēku sastāvā, un tajā turpinās strādāt Lipmans, Anna Lipmane, Jānis Naglis un Uldis Osis.

Kā ziņots, Krievijas farmaceitiskā kompānija "Farmstandart" kļuvusi par 11,3% "Grindeks" balsstiesīgo akciju īpašnieci, liecina paziņojums "NASDA OMX Riga".

Saskaņā ar biržā publicēto paziņojumu pirms darījuma "Farmstandart" nebija "Grindeks" akcionārs. Veiktā darījuma summa nav zināma.

"NASDAQ OMX Riga" tirdzniecības informācija liecina, ka 12.aprīlī biržā līdz plkst.13 minimālā vienas "Grindeks" akcijas cena bija 5,35 lati. Ja darījums tiktu veikts biržā, tad minimālā darījuma summa būtu 5,8 miljoni latu, taču prakse liecina, ka ārpusbiržas darījumos akciju cena parasti ir lielāka.

"Swedbank" brokeris Juris Jankovskis biznesa portālam "Nozare.lv" pieļāva, ka veiktajā darījumā akciju cena ir bijusi augstāka nekā biržā, jo par "Grindeks" ir pastāvīga un noturīga investoru interese.

Kopējais "Grindeks" vērtspapīru skaits ir 9 585 000, bet publiskajā apgrozībā laistas 6 245 600 akcijas. Tagad "Farmstandart" pieder 1 082 900 "Grindeks" akciju.

Latvijā

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) mācās no komunikācijas kļūdām nesenā Krievijas militārā drona incidenta laikā, piektdien intervijā Latvijas Radio pauda NBS Apvienotā štāba Informācijas analīzes un vadības departamenta priekšnieks, pulkvedis Māris Tūtins.

Svarīgākais