Denacionalizēto namu īrnieki aicina "valstsvīrus" ciemos

© F64

Piketējot pie valdības ēkas pret denacionalizācijas radītajām neērtībām, aptuveni 50 vecāka gadagājuma cilvēki aicināja "valstsvīrus" Ziemassvētku vakarā apmeklēt viņu mājokļus.

Latvijas denacionalizēto un municipālo māju īrnieku un dzīvokļu īpašnieku asociācijas pārstāve, bijusī Rīgas domes deputāte Natālija Jolkina aģentūrai LETA pastāstīja, ka biedrība vēlas, lai valdības locekļi Ziemassvētku vakarā apmeklētu denacionalizēto namu īres dzīvokļus un iepazīstas ar apstākļiem, kādos ir spiesti dzīvot īrnieki.

Īrnieki nav mierā ar Ekonomikas ministrijas gatavoto regulējumu, kas paredz atteikties no beztermiņa īres līgumiem. Tas denacionalizēto namu īrniekus padarīšot neaizsargātus pret namīpašniekiem. Tāpat neesot pareizi neizmaksāt kompensācijas par dzīvojamās telpas atbrīvošanu.

Uz piketu sanākušie rokās turēja plakātus, paužot, ka šāda situācija ir ņirgāšanās un cilvēku pazemošana. Plakātos redzamas arī fotogrāfijas ar apstākļiem, kādos spiesti mitināties denacionalizēto namu īrnieki.

Tāpat Ministru kabinetam, Ekonomikas ministrijai, Finanšu ministrijai un Labklājības ministrijai tiks iesniegta atklāta vēstule ar aicinājumu apmeklēt denacionalizēto namu dzīvokļus. Vēstulē pausts, ka šie cilvēki ir bez vainas sodīti un savos īrētajos dzīvokļos dzīvo pastāvīgās bailēs par izlikšanu no mājvietām.

Piketā klātesošos uzmundrināja arī bijušais Saeimas deputāts Vladimirs Buzajevs.

Svarīgākais