Latvieši ļoti īpaša krēsla izstrādei vēlas savākt 120 000 eiro

© mywchair.com

Latvijā veidota īpaši ergonomiska krēsla "W chair" turpmākai izstrādei sākta kampaņa pūļa finansējuma vietnē "Kickstarter", kuras mērķis ir savākt 120 000 eiro, aģentūru LETA informēja projekta autors Guntis Ziņģis.

Kā stāsta Ziņģis, ideja par šādu krēslu viņam ienākusi prātā, ilgas stundas meditējot un ar spilvenu palīdzību mēģinot mazināt sāpes mugurā un ceļos. "Radās doma - kāpēc līdzīgu principu nevarētu izmantot veselīgai sēdēšanai un mentālās aktivitātes veicināšanai mājās vai darbā?" atklāja Ziņģis.

Divu gadu laikā, sadarbojoties ar ārstiem un ergonomikas ekspertiem, Ziņģim izdevies nonākt pie plašākai publikai piedāvājama produkta - krēsla ar unikālu ģeometrisko uzbūvi, kas ļauj sēžot turēt taisnu muguru, kā arī palielina koncentrācijas spējas un produktivitāti.

Ziņģis norādīja, ka šāds krēsls būs noderīgs gan mājās, gan birojā, kā arī mācoties un meditējot. "Ir bijusi interese no Indijas izplatītājiem par iespējām produktu izplatīt šajā valstī, meditācija viņiem ir tuva tēma," piebilda Ziņģis.

Projekta vietnē "kickstarter.com/projects/wchair/healthy-sitting-with-w-chairr" vēstīts, ka kampaņa noslēgsies 16.maijā un to piecu dienu laikā ar 6346 eiro atbalstījuši 20 cilvēki.

Svarīgākais