Trešdiena, 17.aprīlis

redeem Rūdis, Rūdolfs, Viviāna

arrow_right_alt Pasaulē

Eksplodējot improvizētam spridzeklim, Burkinafaso nogalināti 35 civiliedzīvotāji

© Reuters/Scanpix/Leta

Burkinafaso ziemeļos, kur darbojas džihādistu kaujinieki, pirmdien eksplodēja improvizēts spridzeklis, nogalinot vismaz 35 civiliedzīvotājus un ievainojot vēl 37, paziņoja Sahelas reģiona gubernators Rodolfs Sorgo.

Sprādziens notika, kad armijas vadīta autokolonna piegādāja preces pilsētām valsts ziemeļos uz ceļa starp Burzangas un Džibo pilsētām.

"Vienai no automašīnām, kas veda civiliedzīvotājus, trāpīja improvizēts spridzeklis. Provizoriskais upuru skaits ir 35 mirušie un 37 ievainotie, visi - civiliedzīvotāji," sacīja gubernators. "[Armijas] eskorti ātri nodrošināja perimetru un veica pasākumus, lai palīdzētu upuriem."

Ziņu avots drošības spēkos pavēstīja, ka piegādes autokolonnā bija civiliedzīvotāji - šoferi un tirgotāji.

"Upuri galvenokārt bija tirgotāji, kas devās iepirkt preces Vagadugu, un skolēni, kas atgriezās galvaspilsētā uz jauno mācību gadu," sacīja iedzīvotājs, kas vēlējās palikt anonīms.

Burkinafaso jau septiņus gadus notiek džihādistu nemieri, kas prasījuši vairāk nekā 2000 cilvēku dzīvības un likuši 1,9 miljoniem cilvēku atstāt savas mājas.

Džihādistu grupējumi pēdējā laikā ir sarīkojuši līdzīgus uzbrukumus uz autoceļiem, kuri ved uz valsts ziemeļdaļas galvenajām pilsētām Dori un Džibo. Augusta sākumā divu improvizētu spridzekļu eksplozijā tika nogalināti 15 karavīri.