Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Kad beidzot mājsaimniecības saņems atbalstu gāzes cenu kompensācijai, kas bija paredzēts jau no 1. jūlija?

© Pixabay.com

Atbilde rodama Ekonomikas ministrijas mājas lapā:

Atbalsts dabasgāzei mājsaimniecībām, kuru vidējais ikmēneša patēriņš 12 mēnešu periodā ir vairāk nekā 221 kilovatstundas mēnesī, tiks piemērots par periodu no 2022. gada 1. jūlija līdz 2023. gada 30. aprīlim.

Dabasgāze tiks nodrošināts atbalsts 50% apmērā no cenu pieauguma, proti, 30 euro par 1 MWh jeb 0,03 euro par 1 KWh bez pievienotās vērtības nodokļa.

Maksājuma samazinājums dabasgāzes tiks piemērots tirgotāju sastādītos rēķinos par dabasgāzi no 2022. gada septembra un jau septembra rēķinā parādīsies maksājuma samazinājums par jūliju un augustu.

KONTEKSTS

Šobrīd spēkā esošā tarifu piemērošanas kārtība, kas noteikta ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) lēmumu, paredz tarifu vērtību pārskatīšanu saistītajiem lietotājiem divas reizes gadā. 1. jūlijā stājās spēkā jaunie "Latvijas gāzes" tarifi, kas atkarībā no patēriņa apmēra pieauga robežās no 65,6% līdz 89,9%

SPRK gan uzsver, ka pastāv iespēja AS "Latvijas gāze" tarifu mainīt biežāk nekā divas reizes gadā. "Latvijas gāze" intervijā TV3 jau ir paziņojusi, ka grasās šoruden vēlreiz celt gāzes tarifu, jo ir būtiski kāpušas cenas, par kurām tā tiek iepirkta