Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

2009.gadā Latvijā visvairāk pirkti Bočelli, "Depeche Mode" un "U2" mūzikas albumi

Andrea Bočelli © organizatoru

Kā liecina mūzikas izdevniecību "Universal", "Sony", "Warner" un "EMI" izplatītāju Latvijā apkopotie dati par 2009.gadā pirktākajiem ārzemju mūzikas ierakstiem, itāļu dziedātājs Andrea Bočelli ir pārliecinošs šī topa līderis, ar albumiem "My Christmas" un "Vivere" ieņemot attiecīgi pirmo un otro vietu. Viņam seko "Depeche Mode" un "U2" jaunākie ieraksti.

Andrea Bočelli Ziemassvētku albumam izdevies apsteigt visus pārējos gada laikā izdotos albumus, pie tam - ar dubultu pārsvaru. Otrajā vietā ierindojusies Bočelli 2007.gadā izdotā labāko dziesmu izlase "Vivere", bet 8.vietā - 2008.gada albums "Incanto".

Latvijā pirktāko ārzemju albumu topa trijniekā iekļuvis grupas "Depeche Mode" albums "Sounds Of The Universe". Tam cieši seko U2 albums "No Line On The Horizon", bet topa pirmo piecinieku noslēdz Rammstein albums "Liebe ist für alle da".

Pirmajā desmitniekā vēl atrodamas arī vairākas labāko dziesmu izlases, kuras izdevuši tādi izpildītāji kā Enrike Iglesias (6.vieta), Madonna (9.vieta) un ABBA (10.vieta). Stinga ziemas dziesmu albumam "If On A Winter’s Night" gada topā izdevies sasniegt 7.vietu.

2009.gada Latvijā pirktāko ārzemju CD topā iekļuvis arī kāds latviešu izpildītājas ieraksts - vācu izdevniecības "Deutsche Grammophon" izdotais Elīnas Garančas albums "Bel Canto", kas ierindojies 15.vietā.

2009.gadā pirktākie ārzemju albumi Latvijā:

1. Andrea Bocelli - My Christmas (Universal)

2. Andrea Bocelli - Vivere: The Best Of (Universal)

3. Depeche Mode - Sounds Of The Universe (EMI)

4. U2 - No Line On The Horizon (Universal)

5. Rammstein - Liebe ist für alle da (Universal)

6. Enrique Iglesias - Greatest Hits (Universal)

7. Sting - If On A Winter’s Night (Universal)

8. Andrea Bocelli - Incanto (Universal)

9. Madonna - Celebration: Greatest Hits (Warner)

10. ABBA - ABBA Gold (Universal)

11. Muse - Resistance (Warner)

12. Norah Jones - The Fall (EMI)

13. Enya - The Very Best Of (Warner)

14. A-ha - Foot Of The Mountain (Universal)

15. Elīna Garanča - Bel Canto (Universal)

Ārzemju albumu tops apkopo datus par pirktākajiem ārvalstu mūzikas ierakstiem Latvijā. Tops veidots pēc kompāniju Universal Music, Sony Music, Warner Music un EMI pārstāvju Latvijā - Pasadena Group Promotion un Mikrofona Ieraksti - datiem.