Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Slavenais itālietis Andrea Bočelli atkal uzstāsies Latvijā

© Publicitātes foto

Izcilais operdziedātājs Andrea Bočelli 2017. gada 7. novembrī sniegs koncertu «Arēnā Rīga». Līdz šim viņš Latvijā uzstājies divas reizes. Biļetes uz koncertu būs pieejamas «Biļešu servisa» kasēs jau no šā gada 22. novembra.

Pagaidām vien zināms, ka operdziedātāja Andrea Bočelli programmā, ar kuru viņš uzstāsies Rīgā, tiks iekļautas pazīstamākās operu ārijas. Visticamāk, programma būs saistīta arī ar dziedātāja veiksmīgā albuma «Romanza» jubileju. 2017. gadā aprit 20 gadu kopš šā ierakstu albuma izdošanas, un tuvākajā laikā iznāks tā jubilejas versija. Albums «Romanza» pārdots vairāk nekā 20 miljonos eksemplāru, kas padarīja to par visu laiku veiksmīgāko albumu Itālijā.

Andrea Bočelli panākumu ziņā pārspēj jebkuru klasiskās mūzikas solistu. Slavenais Itālijas tenors pārdevis vairāk nekā 80 miljonus albumu kopiju un kļuvis par dzīvu leģendu. Viņš saņēmis daudz prestižu balvu. Uzsācis savu mūzikas karjeru, uzstājoties restorānos un bāros, Andrea Bočelli sasniedzis visas iespējamās profesionālās virsotnes. Viņš uzstājies trīs ASV prezidentiem, trīs Romas pāvestiem un karaliskajām ģimenēm visā pasaulē. Viņš sniedz koncertus uz prestižākajām pasaules operas skatuvēm, milzu arēnās un grandioza mēroga pasākumos. Viņa vārds ir iemūžināts Holivudas Slavas alejā, bet Itālijā par godu Andrea Bočelli ir nosaukta pludmale.

Nekas nav spējis apturēt Andrea Bočelli viņa ceļā uz slavas virsotnēm. Līdz pilnībai attīstot savas vokālās prasmes, dziedātājs guva pasaules atzinību. Tagad Andrea Bočelli balsi mēdz dēvēt par dievišķu. «Ja Dievs dziedātu, viņa balss skanētu kā Andrea Bočelli!» šādus vārdus par viņu sacījusi Selīna Diona, ar kuru kopā viņš izpildījis nemirstīgo hitu «The Prayer». Andrea Bočelli unikālais balss tembrs, vienlaikus maigi melanholisks un spēcīgs, nav salīdzināms ne ar vienu citu un ir vienlīdz labi pazīstams gan operas mākslas cienītājiem, gan tiem, kas mīl popmūzikas balādes.