Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Arēnā atkal uzstāsies leģendārais tenors Andrea Bočelli

© Publicitātes foto

Kad jau pagājušā gada martā (!) tika anonsēts kārtējais klasiskās mūzikas zvaigznes Andrea Bočelli koncerts “Arēnā Rīga”, šķita, ka līdz tā norisei taču atlikuši vēl gaismas gadi. Bet nu tas jau ir klāt – slavenais tenors te uzstāsies svētdien, 12. janvārī!

Slavenais Itālijas tenors Andrea Bočelli klausītājus priecēs ar programmu divās daļās: pirmajā no tām izskanēs slavenas operu ārijas, bet otrajā - populārākās paša savulaik izpildītās melodijas.

Diez vai prasās kaut ko vairāk stāstīt par Bočelli, kurš ir sasniedzis visas iespējamās profesionālās virsotnes un panākumu ziņā pārspēj jebkuru klasiskās mūzikas solistu, un par kuru tāpat visiem viss ir zināms. Ja īsumā, tad: pasaulē pārdots vairāk nekā 80 miljonu tenora albumu kopiju; viņš uzstājies trīs ASV prezidentiem, trīs Romas pāvestiem un vairākām karaliskajām ģimenēm; Bočelli sniedz koncertus uz prestižākajām pasaules operas skatuvēm, milzu arēnās un tādos grandioza mēroga pasākumos kā olimpiskās spēles, UEFA Čempionu līgas fināls u.tml.; viņš saņēmis daudz prestižu balvu, tostarp “Golden Globe”, septiņas “Classical Brit’s”, septiņas “World Music Awards” balvas u.c.; viņa vārds ir iemūžināts Holivudas Slavas alejā.

Atzīmējot savu 60 gadu jubileju, 2018. gadā leģendārais tenors izdeva jaunu studijas albumu “Si”, kas bija pirmais albums pēdējo 14 gadu laikā ar pilnīgi jaunām dziesmām. Šajā albumā Bočelli atgriezās pie saviem pirmsākumiem, tas veltīts vienkāršām, taču naudā nenovērtējamām lietām - mīlestībai, ticībai un ģimenei. “Si” ierakstīts Itālijā, un to producējis slavenais Bobs Ezrins. Albumā ir arī brīnišķīgs tēva un dēla duets: 20 gadus vecais Mateo Bočelli kopā ar tēvu izpilda aizkustinošu dziesmu par saikni starp vecākiem un bērnu - “Fall On Me”. “Radot šo albumu, vēlējos gremdēties atmiņās un atgriezties tajos laikos, kad biju jauns cilvēks un spēlēju klavieres bāros. Kopš tā laika esmu radījis daudz albumu, iedziedājis daudz slavenu dziesmu un āriju, taču kādā brīdī sacīju pats sev: “Varbūt pienācis laiks pielikt pūles, lai atrastu jaunas dziesmas?” Tas ir gandrīz kā sākt karjeru no jauna,” stāsta dziedātājs.

Un vēl mazliet par iesildītājiem - starp koncerta viesiem ir tuvs dziedātāja draugs, diriģents Karlo Bernini (abi iepazinās jau 1986. gadā, kad Andrea pie Bernini sāka mācīties klavierspēli) un viena no perspektīvākajām Itālijas operas izpildītājām, soprāns Frančeska Maionči (2017. gadā viņa izpildīja Mimī lomu Džakomo Pučīni operā “Bohēma” un debitēja arī Vīnes filharmonijā, izpildot ārijas un duetus no tādām operām kā Džakomo Pučīni “Džanni Skiki” un Džuzepes Verdi “Traviata”), tāpat arī Toskānas provincē dzimusī dziedātāja Ilārija Della Bidija (viņa Latvijas publikai jau pazīstama pēc kopīgās uzstāšanās ar Andrea Bočelli koncertā Rīgā 2017. gadā) un Ukrainas vijolniece Anastasija Petrišaka (muzicējusi daudzās pasaules prestižākajās koncertzālēs - 11 gadu vecumā pārcēlās dzīvot uz Itāliju, kur guvusi spožu muzikālo izglītību, un jau no 15 gadu vecuma viņa sadarbojas ar Andrea Bočelli, kas aicina meiteni kā viesmākslinieci savos koncertos Itālijā un citās valstīs). Koncertā piedalīsies arī Kauņas Valsts koris un Lietuvas Valsts simfoniskais orķestris.