Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Šoferu slimības un trūkuma dēļ otrdien atcelti vairāki desmiti reisu Ādažu novadā

© f64.lv, Vladislavs Proškins

Autovadītāju slimības un trūkuma dēļ otrdien netiks izpildīts 31 pasažieru pārvadājumu autobusu reiss Ādažu novadā, liecina informācija SIA "Latvijas sabiedriskais autobuss" "Facebook" lapā.

No plkst.6.20 līdz plkst.7.25 atcelti seši dažādi reisi uz Rīgu, braucot caur Podniekiem, Alderiem un Kadagu. Savukārt no plkst.8.15 līdz plkst.10 atcelti pieci reisi no Rīgas uz Ādažiem un Kadagu.

Laika intervālā no plkst.12.30 līdz plkst.15.08 atcelti divi reisi no Ādažu centra līdz Rīgai, viens reiss no Rīgas līdz Siguļiem un viens reiss no Ādažu skolas līdz Carnikavai.

Plkst.16.15 un plkst.16.23 tiek atcelti divi reisi no Ādažu centra.

Plkst.16.30 atcelts reiss "Rīga-Ādaži-Kadaga-Cits Mežaparks", plkst.18.10 - "Ādaži-stacija "Gauja"- Ādaži", bet plkst.20.45 - "Rīga-Ādaži-Podnieki-Alderi-Garkalne-Ādaži".

Savukārt vakara pusē plkst.18.50 un plkst.19.50 atcelti reisi maršrutā "Kadaga-Ādaži-Rīga", kā arī plkst.18.05 un plkst.20.15 - reisi no Rīgas uz Kadagu.

Dienas garumā atcelti pieci reisi maršrutā "Rīga-Carnikava", kā arī trīs reisi no Carnikavas līdz Rīgai.

Jau ziņots, ka Ogres un Aizkraukles novadā pārvadātājs AS "Liepājas autobusu parks" ilgstoši nespēj nodrošināt sabiedriskā transporta reisu skaitu atbilstoši noslēgtajam līgumam.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) uzdevis Satiksmes ministrijai (SM) izvērtēt iesaistīto institūciju un amatpersonu atbildību. Tāpat Kariņš uzdevis ministrijai steidzami risināt minēto situāciju.

SIA "Latvijas sabiedriskais autobuss" reģistrēts 1996.gadā, un tās pamatkapitāls ir 445 797 eiro. Uzņēmums pieder SIA "B-Bus", kas savukārt pieder Īrijā reģistrētam uzņēmumam "PTC Consulting". Kā patiesais labuma guvējs uzņēmumos "Latvijas sabiedriskais autobuss" un "B-Bus" reģistrēts Vitālijs Komars.