Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt Ekonomika

"Saktas" puķu tirgus paviljonu būvēs "Skonto būve"

"Saktas" puķu tirgus paviljona būvdarbus Rīgā, Vērmanes dārzā, par 736,5 tūkstošiem latu bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN) veiks Latvijas lielākā būvfirma "Skonto būve", liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā.

Sākotnēji paredzamā līgumcena bija 760 tūkstoši latu bez PVN.

Kopumā Rīgas pašvaldības uzņēmuma "Rīgas nami" izsludinātajā konkursā par "Saktas" puķu tirgus paviljona būvdarbiem tika saņemti divi piedāvājumi un tika vērtēts saimnieciski izdevīgākais piedāvājums.

Jau vēstīts, ka "Rīgas nami" Vērmanes dārzā esošā "Saktas" puķu tirdziņa rekonstrukciju plāno sākt jūnijā, bet pabeigt ‒ oktobrī. Rekonstruējot "Saktas" puķu tirdziņu, plānots izbūvēt divas ēkas ar attiecīgi 16 un 14 tirdzniecības vietām. Tirdzniecības vietām būtu stikla sienas un daļēji stikloti jumti. Projekta kopējās izmaksas ieplānotas 696,9 tūkstošu latu apmērā, taču, izsludinot iepirkumu konkursus, tās vēl var mainīties.

Iepriekš Rīgas dome akceptēja līguma projektu ar "Rīgas namiem" par zemesgabalu Rīgā, Tērbatas ielā, daļas 1240 kvadrātmetru platībā un daļas 530 kvadrātmetru platībā pārvaldīšanu un apsaimniekošanu un puķu tirgus paviljonu Vērmanes dārzā pie Tērbatas ielas būvprojekta īstenošanu. Pirms tam par "Saktas" puķu tirdziņa būvniecības projektu bija atbildīgi "Rīgas dārzi un parki".

"Rīgas nami" izīrē un pārvalda nekustamos īpašumus, kā arī veic ēku uzturēšanas un ekspluatācijas darbus. Uzņēmums pilnībā pieder Rīgas pašvaldībai, un tā pamatkapitāls ir 58,967 miljoni latu. Pērn "Rīgas nami" strādāja ar 2,368 miljonu latu apgrozījumu, kas ir par 15,2% mazāk nekā 2009.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga 2,4 reizes un bija 103,3 tūkstoši latu.