Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Vai pāvests uzvarēs Putinu?

© Scanpix

Romas katoļu baznīcas pāvests Francisks atzinis, ka viņam ir jāsamazina ceļošana un var arī nākties domāt par aiziešanu no amata. Šogad pāvestam apritēs 86 gadi. Pavīd runas, ka pāvests varētu doties uz Maskavu un varbūt arī uz Kijivu. Viņš nosoda karu, bet daži izteikumi vērtējami pretrunīgi.

Piemēram, tas, ka šo karu, iespējams, izprovocējusi NATO. Taču šis nav vienīgais kritizējamais pāvesta izteikums. Daudzi no Romas katoļu baznīcas garīdznieku seksuālās vardarbības cietušie droši vien būtu vēlējušies dzirdēt striktāku pozīciju, nevis: «Es vēlos izteikt upuriem savas skumjas un sāpes par traumām, no kā viņi ir cietuši. Es arī vēlos izteikt savu kaunu un visu mūsu kaunu par to, ka baznīca pārāk ilgi nespēja viņus novietot savu rūpju centrā.» Francijā vien kopš 1950. gada no katoļu garīdznieku seksuālajiem noziegumiem ir cietuši 216 000 (!) bērnu.

Kāds no astroloģiskā aspekta ir Romas katoļu baznīcas galva? Tās pašas baznīcas, kas daudzās zemēs, arī mūsu, pirms gadu simtiem nesa savu ticību ar zobenu un uguni. Franciska astroloģiskajā kartē ir gan Saules, gan Mēness aptumsuma ietekme. Cilvēkiem, kas dzimuši aptumsumu ietekmē, bieži vien ir jāiznes sarežģītas situācijas, jāpalīdz cilvēkiem, daudz jāatdod sabiedrības labā. Saule, kas atbild par cilvēka ego, pāvesta piedzimšanas brīdī atradusies Strēlnieka zodiaka zīmē. Savās labākajās izpausmēs Strēlnieks ir optimists, tiešs, bet taisnīgs, ar plašu redzesloku. Sliktākajā versijā - ar tendenci uz dogmatismu, iesīkstējušu tradīciju ievērošanu un plāniem, kam nav reāla seguma.

Pāvesta horoskopā dominē Zemes stihija un prāta planēta Merkurs atrodas praktiskajā Mežāža zīmē, kas norāda uz izpratni par materiālo pasauli. Cilvēkiem ar šādu astropozīciju dzīvē ļoti svarīga stabilitāte un finansiālais nodrošinājums.

Vai Romas katoļu baznīcas galva spētu ietekmēt Krievijas līderi? Saliekot abus horoskopus tā dēvētajā sinastriju kartē, redzams, ka Vladimirs Putins var pāvestam radīt gan stresu, gan nobloķēt domu asumu. Lai panāktu jebkādu progresu iespējamās sarunās, pāvestam būtu ļoti jānopūlas. Un diez vai izdotos, jo bloķējošā ietekme no Putina astrokartes ir ļoti spēcīga.

Savulaik žurnālā «Praktiskā Astroloģija» bija publicēts pāvesta numeroloģiskais portrets. Vai viņš ir ietekmīgs garīgais līderis? Līderis ir, bet pasaules kārtību līdz pamatiem nenograus. Seko ētikas un morāles vērtībām, bet atzīst stabilitāti, tāpēc straujas reformas nenotiks. Viņam var uzticēties, dunci mugurā neietrieks. Viņš tic tam, ko dara, vārdi saskan ar domām un domas - ar vārdiem un darbiem. Lai kā gribētos dieva kalpam piedēvēt ne šīs zemes dzīvi, viņš lieliski izjūt realitāti un dzīvo tajā. Uz prātu paļaujas vairāk nekā uz jūtām, tāpēc var neizmantot kādas iespējas, tomēr tas nav auksts aprēķins. Viņš ir cilvēks ar attīstītu fantāziju, patīk eksperimentēt. Viņš spētu būt arī nežēlīgs, ja neprastu valdīt pār sava rakstura vājajām pusēm. Mērķi sasniegs pat tad, ja zaudējumu būs vairāk nekā ieguvumu.