Laiks kļūst aukstāks, bet Rīga bēgļiem no Ukrainas siltas pusdienas vairs nedos

© Dmitrijs Suļžics/F64

Rīgas atbalsta centrs Ukrainas iedzīvotājiem no Kaļķu ielas pārceļas uz jaunām telpām - uz Amatu ielu 4. Diemžēl tur neesot piemērotu telpu zupas virtuvei un bērnu rotaļu istabai.

Pašlaik, samazinoties no jauna reģistrēto Ukrainas civiliedzīvotāju plūsmai, centra darbības nodrošināšanai vairs nav nepieciešamas tik plašas telpas, cik pavasarī. Ja martā dienā vidēji no jauna reģistrēto Ukrainas civiliedzīvotāju skaits bija ap 500, tad šobrīd dienā vidēji tiek reģistrēti 45 jauni cilvēki. Ik dienu centrā dažādus valsts un pašvaldības pakalpojumus saņem ap 500 cilvēku.

Papildus tam ēka Kaļķu ielā 1 nav energoefektīva, un uzturēt tajā klientu apkalpošanai atbilstošu temperatūru energoresursu cenu pieauguma dēļ ziemas mēnešos pašvaldībai radītu lielus izdevumus. Tāpēc nolemts pārcelties uz mazākām telpām.

"Apkurināt šo lielo māju šoziem būs ļoti dārgi, un, būsim godīgi, arī tik lielas telpas mums kādu laiku vairs nevajag. Mums arī nāksies pārskatīt dažus pakalpojumus. Visticamāk, atteiksimies arī no siltām pusdienām, aizvietojot tās vienkārši ar uzkodām, ar tēju. Respektīvi, kur vajadzīgi mazāki cilvēkresursi, lai to visu pasniegtu," LTV raidījumā "Dienas ziņas" stāstīja Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis.

Pārceļoties uz mazāku platību, nāksies atteikties no dažiem papildu pakalpojumiem, kas līdz šim tika nodrošināti Kaļķu ielā 1. Jaunajā ēkā Amatu ielā 4 nav piemērotu telpu zupas virtuvei un bērnu rotaļu istabai.

Tas nozīmē, ka ēdināšana atbalsta centrā no 5.septembra vairs netiks nodrošināta. Bērniem ēkā Amatu ielā 4 būs pieejami mazāki rotaļu stūrīši. Tāpat kā līdz šim būs pieejama mazuļu aprūpes istaba, kur vecākiem paēdināt un pārtīt mazuli.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.