Veselība

5.jun 2022
Kā uzskata kontaktlēcu optiķe Šārona Kouplenda no "Feel Good Contacts", redzes pasliktināšanās vai zudums ir novecošanas procesa sekas, taču to var izraisīt arī nepareiza uztura izvēle, vēsta Medikforum.
4.jun 2022
Magnijs ir minerālviela, kas nepieciešama pilnvērtīgai ķermeņa funkcionēšanai. Ja visai bieži dzirdam ārstus sakām, ka bez D vitamīna papildus lietošanas īsti vairs iztikt nevaram, tad gandrīz tikpat būtisks ir arī magnijs.
4.jun 2022
Kā kanāla TV24 raidījumā "La Dolce Vita. Ēd vesels!" norāda interns, nefroloģijas rezidents Kārlis Rācenis, no infekciju profilakses viedokļa gaļu nav jāskalo.
3.jun 2022
Uztura speciāliste Lola Bigsa atklājusi, no kādiem pruduktiem jāuzmanās tiem, kam ir siena drudzis.
1.jun 2022
Vasara ir grilēšanas sezona. Neatkarīgi no tā, vai grilējot izmantojat gāzi vai kokogles, šai gatavošanas metodei piemīt dažādas unikālas blakusparādības, kas var atstāt negatīvu iespaidu uz jūsu veselību. Dietalogi atklāj, kas notiek ar jūsu ķermeni, kad baudāt grilētus ēdienus.
30.mai 2022
Izrādās, ka pazīstamais ārsts Aleksandrs Mjasņikovs, kas jo īpaši pazīstams ar saviem padomiem organisma atveseļošanai, izrādās, agrāk ir pats ir saskāries ar smagu veselības problēmu - alkoholismu, vēsta TopNews.
29.mai 2022
Pēc zinātnieku domām sarkanvīns var palīdzēt mazināt endometriozes sāpes, raksta "Thes Sun".
29.mai 2022
Bieži vien tiek izcelts, ka brokastis ir svarīgākā dienas ēdienreize. Eksperti daļēji tam piekrīt, taču atzīst, ka arī vakariņas ir ļoti nozīmīgas, vēsta "Eat This, Not That".
29.mai 2022
Parasti bez ārsta piedalīšanās cilvēki nepamana problēmas nierēs, jo šīs slimības sākas bez simptomiem, cilvēks jūtas labi, viņam nekas nesāp. Diskomforts vai nepatīkamas sajūtas parādās jau vēlākās stadijās. Tā tas ir arī ar hronisku nieru slimību jeb hronisku nieru mazspēju, ko ārstēt ir visgrūtāk, bet tās sākumu var nepamanīt, ja laikus neveic mērījumus, testus vai analīzes.
29.mai 2022
Kā raksta BBC, ir neskaitāmas iespējas, kā nātres izmantot medicīnā.
29.mai 2022
Ilgstošs nogurums var būt D vitamīna deficīta cēlonis, raksta "The Mirror".
28.mai 2022
Zinātnieki brīdina, ka pārlieku liela kafijas daudzuma uzņemšana dienā var pakļaut cilvēku sirdslēkmes riskam, raksta "The Sun".
28.mai 2022
Sarkanie, dzeltenie vai zaļie - kuri āboli ir veselīgākie un, kas ietekmē to krāsu, atklāj portāls otkrito.lv.
26.mai 2022
Lai arī, tuvojoties vasarai, par gripu un saaukstēšanos parasti mēdzam satraukties mazāk, šobrīd šo saslimšanu skaits ir netipiski augsts. Ko darīt, lai pasargātu sevi no gripas un saaukstēšanās vai atvieglot atlabšanas laiku, ja gadījies saslimt? Stāsta BENU Aptiekas piesaistītā eksperte, ģimenes ārste Zane Zitmane un BENU Aptiekas klīniskā farmaceite Ilze Priedniece.
26.mai 2022
Ir vispāratzīts, ka maize ir jebkuras diētas ienaidnieks. Taču patiesībā tā nav gluži taisnība: ja zina, kādu konditorejas izstrādājumu izvēlēties, tas var noderēt pat tievēšanas procesā, lai atbrīvotos no liekajiem kilogramiem (un noteikti nekaitēs veselībai).
24.mai 2022
Izrādās, ka atsevišķi veselīga dzīvesveida paradumi, ja tie netiek ievēroti pareizi, var nodarīt būtisku kaitējumu veselībai. Uzziniet, kuri tie ir!
24.mai 2022
Uztura speciālists atklāja, ar kādu ēdienu labāk nesākt dienu, ja ir vēlēšanās atbrīvoties no liekajiem kilogramiem, raksta Express.co.uk.
22.mai 2022
Kas var būt labāks našķis pie siltas tējas, ja ne gardi cepumi? Neatkarīgi no tā, vai tie ir veikalā iegādāti, vai paša cepti, tos uztura speciālisti neiesaka ēst, ja vēlaties zaudēt svaru. Tomēr izrādās, ka viens atsevišķs cepumu veids figūrai ir daudz "nedraudzīgāks", nekā citi, vēsta "Eat This, No That".
21.mai 2022
Tieši pavasara medus esot īpašs ar spēju ilgstoši saglabāt šķidru konsistenci. Šī gada ziedu laiks jau plaukumā, un mēs ziedos pamanām bites. Zinātnei attīstoties, pieaug tehnoloģiskas iespējas atklāt jaunus uztura un medicīniskos pielietojumus produktiem, par ko līdz šim šķitis, ka zināms jau viss. „Viens no labākajiem piemēriem ir medus,” atzīst farmaceite Ērika Pētersone.
21.mai 2022
ASV Nacionālā vēža institūtā Merilendā veikta pētījuma rezultāti liecinot, ka šokolāde var samazināt sirds slimību un vēža risku, raksta "The Sun".