Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Veselība

Labdarības kampaņā bērnu bezmaksas ārstu vizītēm saziedoti vairāk nekā 72 tūkstoši eiro

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Ātrās ēdināšanas restorānu tīkla "McDonald's" pagājušā gada labdarības akcijā savākti ziedojumi vairāk nekā 72 600 eiro apmērā "Ronald McDonald House Charities Latvija" bērnu veselības aprūpes programmai, vēsta "McDonald's" pārstāvji.

Šīs programmas ietvaros ārsti-speciālisti visu gadu mēro ceļu uz attāliem novadiem, lai sniegtu bezmaksas medicīniskās konsultācijas bērniem un jauniešiem tuvāk viņu mājām.

"Ronald McDonald House Charities Latvija" izpilddirektore Guna Caune norāda, ka 2022.gadā "Mobilais veselības aprūpes centrs" sniedza 5364 konsultācijas 4278 bērniem un jauniešiem, kas jaunāki par 18 gadiem.

Akcijas laikā pieprasītākais speciālists Latvijas lauku reģionos bija oftalmologs - pērn bērniem un jauniešiem sniegta 1751 acu ārsta konsultācija. Tāpat pieprasīts bija alergologs un bērnu neirologs, kuri pērn snieguši attiecīgi 1487 un 744 konsultācijas.

"Mobilā veselības aprūpes centra" speciālisti pēdējos gados lauku reģionos ir novērojuši pieaugošu pieprasījumu arī pēc logopēdijas speciālistu un bērnu ķirurgu-ortopēdu konsultācijām.

Jau vēstīts, ka katru gadu "McDonald’s" aicina ziedot "Ronald McDonald House Charities Latvija" programmai "Mobilais veselības aprūpes centrs". Visu gadu "McDonald’s" viesi var veikt ziedojumus bērnu veselības aprūpei ikvienā "McDonald’s" restorānā Latvijā, izmantojot pašapkalpošanās kioskus vai īpašās ziedojumu kastītes. Tāpat 0,02 eiro no katra iegādātā "Happy Meal" tiek ziedoti bērnu un jauniešu veselībai un labklājībai.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka SIA "Premier Restaurants Latvia", kas Latvijā pārvalda "McDonald's" tīklu, apgrozījums 2021.gadā bija 50,656 miljoni eiro, kas ir par 12,3% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa samazinājās par 16,2% un bija 1,871 miljons eiro.

"Premier Restaurants Latvia" reģistrēta 1994.gadā, un tās pamatkapitāls ir 4 237 289 eiro. "Premier Restaurants Latvia" īpašnieks ir Maltā reģistrētā kompānija "Premier Capital p.l.c.".