Mēs joprojām ceram, ka ir veids, kā attīrīt asinsvadus un atjaunot to jaunību. Piemēram, pastāv uzskats, ka megaveselīgā tumšā šokolāde spēj izšķīdināt aterosklerozes plāksnes jeb pangas. Vai tā ir taisnība?
Noskaidrots, kas tieši ir jāizslēdz no uztura, lai samazinātu savu bioloģisko vecumu un izskatītos jaunāki. Kalifornijas zinātnieki ir atklājuši saikni starp diētu ar zemu pievienotā cukura saturu un jaunāku bioloģisko vecumu šūnu līmenī.
Tumšā šokolāde un līdzīgi kakao produkti ir piesārņoti ar svinu un kadmiju - diviem neirotoksiskiem metāliem, kas ir saistīti ar vēzi, hroniskām slimībām un reproduktīvās un attīstības problēmām, atklāts jaunā pētījumā, raksta “CNN”.
Tumšā šokolāde ir no kakao radīts saldums, ko cilvēki visā pasaulē iecienījuši un novērtējuši kopš seniem laikiem. Varētu pieņemt, ka šokolāde popularitāti iemantojusi ne tikai tās neatkārtojamās garšas dēļ, bet arī sajūtu dēļ, ko tā rada. Tumšā šokolāde ne tikai lutina mūsu garšas kārpiņas, bet arī pozitīvi ietekmē mūsu veselību, ko apliecina vairāki pasaulē veiktie zinātniskie pētījumi. Latvijā mīlētākais saldumu zīmols “Laima” sadarbībā ar Latvijas Diētas ārstu asociāciju iepazīstina ar pieciem faktiem par tumšās šokolādes pozitīvo ietekmi uz veselību.