Restorāni

10.nov 2020
Neskatoties uz esošajiem izaicinājumiem un nule izsludināto ārkārtējo stāvokli valstī, kas liedz baudīt maltītes ēdināšanas iestādēs, LIDO krīzei ir gatavi un turpinās darbu pilnā mērā, ievērojot visus valstī noteiktos drošības pasākumus un nodrošinot nemainīgi augstu kvalitāti ne vien ēdieniem, bet arī piegādes pakalpojumiem, informē uzņēmuma pārstāvji.
9.nov 2020
Daļa restorānu pārtrauks darbību ārkārtējās situācijas laikā, atzīst aptaujāto restorānu pārstāvji.
17.aug 2020
Jau tuvāko mēnešu laikā Rīgā plānots atvērt trīs jaunus KFC ķēdes restorānus, kas atradīsies populāros iepirkšanās un izklaides galamērķos un piedāvās augstākā līmeņa klientu servisa pieredzi un kvalitāti atbilstoši zīmola globālajiem standartiem. Šobrīd uzņēmums aktīvi meklē jaunus darbiniekus, kuri pēc profesionālu apmācību iziešanas jau drīzumā aizpildīs kādu no daudzajām darba vietām, informē pārstāvji.
24.jūl 2020
Vakar, 23.jūlijā, notika Latvijas Restorānu biedrības (LRB) kopsapulce, kurā biedri uzklausīja Ekonomikas ministrijas, LIAA, VID, LDDK un finanšu institūcijas ALTUM informāciju par viesmīlības nozarei pieejamo atbalstu, kā arī vienojās turpināt sarunas par pazeminātā PVN ieviešanu. Kopsapulcē tika apstiprināts biedrības gada pārskats, kā arī ievēlēti divi jauni valdes locekļi.
8.jun 2020
Pēc ārkārtējās situācijas atcelšanas tiks mazināti ierobežojumi sabiedriskās ēdināšanas vietās - pie galda iekštelpās varēs atrasties līdz četriem cilvēkiem, bet ārtelpās - līdz astoņiem cilvēkiem, turklāt apmeklētājiem nebūs jāievēro divu metru distance, paredz Veselības ministrijas (VM) izstrādātais noteikumu projekts "Epidemioloģiskās drošības pasākumi un pretepidēmijas pasākumi Covid-19 izplatības ierobežošanai".
21.mai 2020
Ekonomikas ministra Jāņa Vitenberga (KPV LV) vadītajā Ekonomikas attīstības grupā izskatītie priekšlikumi par divu pakāpju atbalsta mehānismu ēdināšanas un izmitināšanas sektora atbalstam nedos vēlamo rezultātu.
2.jūl 2019
Saruna ar Latvijas restorānu asociācijas prezidentu Jāni Jenzi par sabiedriskās ēdināšanas nozares iziešanu no pelēkās zonas, par sadarbību (vai pretim stāvēšanu) ar Valsts ieņēmumu dienestu (VID), par Kinfield bēdīgo stāstu un par to, vai VID ir kaut viens darbinieks, kurš pats būtu pilnībā samaksājis visus nodokļus.
27.jun 2019
Saglabājot esošos nodokļu slogu un turpinot Valsts ieņēmuma dienesta (VID) stingrās pārbaudes, tuvāko gadu laikā tiks slēgti 738 restorāni, darbu zaudēs 11 000 iedzīvotāju un valsts izmaksātie bezdarbnieku pabalsti varētu sasniegt 20,1 miljonu eiro, pauda Latvijas Restorānu biedrības prezidents Jānis Jenzis.
30.mai 2019
Latviešu šefpavārs Ingmārs Ladigs sociālajā tīklā Facebook publicējis smalkus aprēķinus, parādot, kāda ir restorāna pasūtītās frikadeļu zupas pašizmaksa.
17.dec 2018
Sabiedriskās ēdināšanas nozarē gada laikā nodokļu parādi ir sasnieguši jau 33 miljonus eiro, desmitiem restorānu šogad ir izbeiguši savu darbību. Latvijas Restorānu biedrība uzskata, ka nākamais gads būs izšķirošais – būt vai nebūt Latvijas tūrisma vizītkartei – restorāniem.
13.nov 2018
Šefpavārs Valters Zirdziņš skarbi raksturojis restorānu jomu Latvijā.
1.aug 2018
Restorāniem varētu tikt piemērota samazinātā 12% nevis kā šobrīd 21% pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likme. Tāda konceptuāla vienošanās trešdien panākta Finanšu ministrijā (FM), taču ar nosacījumu, ka ēdināšanas uzņēmumi pārtrauc maksāt aplokšņu algas, trešdien vēstīja raidījums "LNT Ziņas".
13.jun 2018
Valsts policija par iejaukšanos kases aparātu darbībā restorānu tīklā "Vairāk saules" aizturējusi četras personas, trešdien žurnālistiem pastāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieka vietnieks Igors Tomaševs.
28.feb 2018
Darbaspēka trūkuma mazināšanai ēdināšanas pakalpojumu jomā, Latvijas Restorānu biedrība (LRB) paudusi aicinājumu Ekonomikas ministrijai (EM) un atbildīgajai Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas Nodarbinātības apakškomisijai veikt izmaiņas ārvalstu darbaspēka regulējumā.
30.nov 2017
Tikko klajā ir nācis vadošais Ziemeļvalstu un Baltijas restorānu jaunākais ceļvedis White Guide. Tajā apkopoti labākie restorāni Dānijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Somijā, Islandē, Faro salās, Grenlandē un Baltijā – Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.
9.okt 2017
Cilvēku ieradumi mainās, un, šobrīd gan gatavojot mājās, gan ieturot maltīti restorānā, daudzi cilvēki dod priekšroku un novērtē dabīgas pašmāju izejvielas. Taču kopš maija izejvielu cenas strauji aug, un līdz pat šim brīdim kāpums turpinās, tostarp arī vietējam produktu klāstam. Vairums restorānu sadarbojas ar Latvijas ražotājiem, izvēloties atbalstīt vietējo produkciju. Visciešākā sadarbība un lielākie vietējo ražotāju apjomi ir dārzeņu, gaļas, piena un dzērienu produktu grupās. Lai gan sabiedriskās ēdināšanas nozarē strādājošie uzņēmumi vēl mēģina saglabāt nemainīgas cenas gala patērētajam, ja situācija neuzlabosies, cenu kāpums diemžēl ir neizbēgams un var nākties meklēt alternatīvas – vietējos ražotājus aizstājot ar ārvalstu piegādātājiem.
3.okt 2017
Jau nākamajā nedēļā, no 9. līdz 15.oktobrim, Rīgā norisināsies Rudens Rīgas restorānu nedēļa. Tā būs jau vienpadsmitā Rīgas restorānu nedēļa, kurā šoreiz savu dalību ir pieteikuši un gardēžus laipni gaidīs 45 restorāni. Apmeklētājiem tiks piedāvāta iespēja par pievilcīgu cenu 15 vai 20 eiro ļauties baudpilnam garšas piedzīvojumam un nobaudīt trīs ēdienu maltīti, ko sagatavojis katra restorāna šefpavārs.
21.aug 2017
Rīgā netrūkst vietu, kur nobaudīt dažādu valstu ēdienus un gardumus. Tomēr tiem, kuri vēlas nobaudīt mūsdienu Latvijas virtuves garšas, "Live Riga" sagatavojis sarakstu ar restorāniem, kur pasniedz šāda veida ēdienu.
15.jūl 2017
Latvijā pazīstamā pavāra Mārtiņa Sirmā restorānu biznesa partneris un pavārs Ēriks Dreibants apšauba Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas (LVRA) un Valsts ieņēmumu dienesta (VID) nesen izveidotās kopīgās izglītojošās akcijas "Prasi čeku!" lietderīgumu, liecina teiktais Dreibanta atklātajā vēstulē LVRA un VID vadībai, taču LVRA un VID viņu virzienā raidītos pārmetumus noraida.
photo_camera
4.jūl 2017
Kamēr dažādos izdevumos varam lasīt, cik smalkus ēdienu restorānos un krodziņos pasniedz citviet pasaulē, tikmēr tepat, Latvijā, netrūkst piejūras krodziņu un restorānu, kuros nobaudīt gardu jo gardu maltīti.