Šodien publicēts jaunākais White Guide Nordic labāko restorānu saraksts, kurā iekļauti 325 Ziemeļvalstu restorāni. Pirmo reizi tajā novērtēti arī 60 Baltijas valstu restorāni, no kuriem 20 ir no Latvijas.
Britu prestižais restorānu un viesmīlības izdevums „Restaurant Magazine” publicējis 2015.gada pasaulē labāko restorānu sarakstu The World’s 50 Best Restaurants, kurā iekļauti piecdesmit izcilākie restorāni no visas pasaules, informē portāls puaro.lv
Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policija aizvadītajā nedēļā veikusi kratīšanas divos sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos - suši restorānos "Kabuki" un "Tokyo City", kuri tiek turēti aizdomās kases aparātu datu sagrozīšanā ar mērķi slēpt patiesos uzņēmuma gūtos ienākumus, vēsta portāls "pietiek.com"
Aptauja, kas visā Latvijā tika veikta pēc galdiņu rezervēšanas restorānos pakalpojuma GetTable.lv pasūtījuma*, atklāja, ka 46% respondentu labprāt apmeklē sabiedriskās ēdināšanas iestādes ģimenes lokā kopā ar bērniem. Turklāt gandrīz trešdaļa Latvijas iedzīvotāju(28%), kas piedalījās aptaujā, apmeklē kafejnīcas un restorānus vairākas reizes mēnesī. Tomēr eksperti uzskata, ka daudzi restorāni un kafejnīcas nav pielāgotas apmeklējumiem kopā ar bērniem.
Rīgā maltīte restorānā vienam cilvēkam izmaksā vidēji 30 eiro, Tallinā – 22 eiro, Viļņā – 17 eiro, liecina galdiņu rezervēšanas sistēmas GetTable informācija par vidējo čeka summu vienam apmeklētājam dažādos restorānos.
No 5.maija līdz 11.maijam Rīgā norisinās Pavasara Rīgas restorānu nedēļa. Tā ir nu jau piektā restorānu nedēļa, un dalību pieteicis rekordliels restorānu skaits - 36 restorāni.
Pavasara Rīgas restorānu nedēļas laikā labākie Rīgas restorāni piedāvā īpašu trīs ēdienu maltīti, kurā iekļauti pavasarīgi Latvijas produkti.
Šā gada jūnijā tiks noskaidroti 50 labākie restorāni Latvijā, kurus, vērtējot pēc speciāli izstrādātiem kvalitātes kritērijiem, noteiks restorānu nozares eksperti un speciāli izveidota žūrija.
15.martā sāksies Tallinas un Rīgas kopējais projekts "restorānu apmaiņa". Rīgas restorāna "Bibliotēka" virtuvē Nr.1 maltītes tiks pagatavotas Tallinas restorāna "Ribe" šefpavāra Andreja Šmakova (Andrei Šmakov) vadībā.
Restorāns Eva Losandželosā, Amerikas Savienotajās Valstīs, piedāvā atlaidi tiem apmeklētājiem, kuri piekritīs izslēgt mobilos telefonus un atstāt tos pie ēstuves ieejas.
Pērn mājsaimniecības par 19% palielinājušas izdevumus sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumiem, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) mājsaimniecību budžetu apsekojuma dati.
"Vakariņas Tumsā" tiek veiksmīgi praktizētas daudzās pasaules valstīs - ASV, Austrālijā, Francijā, Anglijā, Lietuvā, tagad šis ekskluzīvais piedzīvojums ir pieejams arī Latvijā.
Otrdien, 6.martā, restorānā „Kaļķu vārti”, Kaļķu ielā 11a, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks, Rīgas Tūrisma attīstības biroja (RTAB) valdes locekle Vita Jermoloviča, Latvijas Institūta direktore Karina Pētersone un restorāna „Bergs” šefpavārs Kaspars Jansons iepazīstinās ar projektu „Gaumīgi garšīgā galvaspilsēta Rīga”.
Par mielošanos smalkos Londonas restorānos nemaksājot aizturētais latviešu režisors Jānis Nords tiesā apgalvojis, ka vēlējies atstāt iespaidu uz savu turīgo draudzeni, vēsta britu laikraksti.
Pusdienojot bistro, klients atvēl naudas summu, kas nepārsniedz divus latus, tāpēc bieži atsakās no gaļas ēdieniem, ir novērojis restorāna Kaļķu vārti šefpavārs Ēriks Dreibants. Arī citviet, baudot maltīti, apmeklētāji rēķinās ar mazāku naudu.