Otrdien, 6.martā, restorānā „Kaļķu vārti”, Kaļķu ielā 11a, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks, Rīgas Tūrisma attīstības biroja (RTAB) valdes locekle Vita Jermoloviča, Latvijas Institūta direktore Karina Pētersone un restorāna „Bergs” šefpavārs Kaspars Jansons iepazīstinās ar projektu „Gaumīgi garšīgā galvaspilsēta Rīga”.
Projekts tapis RTAB sadarbībā ar Rīgas 25 restorānu un kafejnīcu šefpavāriem, lai attīstītu kulinārā tūrisma zīmolu Rīgā.
Pasākuma ietvaros informēs arī par Rīgas dalību pasaules gastronomijas pilsētu apvienībā „Délice”. Līdzās Rīgai tajā ir tādas pilsētas kā Barselona, Čikāga, Dženova, Liona, Osaka, Monreāla, Lozanda, Sentluisa, Brisele, Birmingema u.c., kas sevi pozicionē kā vietas, kur lepojas ar kulinārām tradīcijām, vietējiem produktiem, kā arī rūpējas par sava kulinārā mantojuma saglabāšanu un kvalitatīva uztura popularizēšanu. Plānots, ka šogad pirmo reizi Rīgā notiks arī „Délice” restorānu nedēļa.