Receptes

1.okt 2014
Rudenī gribas kaut ko sātīgu. Tas attiecas arī uz sviestmaizēm – brokastīs, skolas pusdienu starpbrīdī, darba pārtraukumā vai atgriežoties no pastaigas svaigā gaisā. Tādā reizē īsti vietā ir kārtīga rudzu maizes vai saldskābmaizes rika, un vēlams, lai maizei būtu pievienotas sēkliņas – saulespuķu sēklas, linsēklas, sezama sēkliņas, ķimenes u. c.
27.sep 2014
Vasaras nogale, rudens sākums ir ideāls laiks, lai pagatavotu kādu no daudzajām pildītas paprikas versijām.
19.aug 2014
Sastāvdaļas: kārtainā mīkla, 400 g piena, 50 g miltu, 20 g kukurūzas cietes, 75 g cukura, 4 olas, 100 dzērveņu, vaniļas pāksts.
13.aug 2014
Piena zupa ar reņģēm ir sens un gards kurzemnieku ēdiens, kurš pazudis no ikdienas galdiem. Šajā piena un zivju pārpilnības laikā piedāvājam izmēģināt šo interesanto recepti. Recepte ņemta no protāla www.irlaiks.lv
12.aug 2014
Portāls www.receptes.lv piedāvā gardu un viegli pagatavojamu aveņu un baltās šokolādes siera kūkas recepti, kura lieti noderēs gan svētku galdam, gan ikdienas desertam.
11.aug 2014
Nepārspējama steika pagatavošana var būt grūts uzdevums pat ļoti pieredzējušam pavāram,tādēļ portāls www.grils.lv piedāvā noderīgas pamācības, kā vislabāk pagatavot gardu un sulīgu steiku.
30.apr 2014
Atklājot Pavasara Rīgas restorānu nedēļu, Rīgas labāko restorānu šefpavāri kopā ar atzītiem Rīgas arhitektiem otrdien no dažādiem produktiem pagatavoja Rīgas arhitektūras pērles – Arhitektu namu un Zviedru vārtus, Vanšu tiltu, Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas koka ēku, kā arī veidoja variāciju par Rīgas pilsētvidi. Šajā restorānu nedēļā, kas notiks no 5. līdz 11.maijam, dalību pieteicis rekordliels restorānu skaits – 36 restorāni.
28.mar 2014
Štovēti kāposti – latviešu virtuves klasika: sulīgi, smaržīgi, sātīgi, ar katru karsēšanas reizi arvien gardāki un gardāki... Protams, katrai namamātei ir sava, viņasprāt – tā vienīgā un vispareizākā recepte, bet: cik reizes kāposti garšoti, tik dažādas un atšķirīgas bijušas to garšas.
photo_camera
26.mar 2014
Pavasaris mudināt mudina rosīties- dārzā, pagalmā un arī virtuvē. Šoreiz receptes iesaka restorāna Gutenbergs pavāre Anžela Levīzere.
photo_camera
25.mar 2014
Kā apmierināt izsalkumu karstā laikā? Ar auksto zupu, jo tā ir gan patīkami atvēsinošs dzēriens, gan gards un sātīgs pamatēdiens. Aukstā zupa pakļaujas pārvērtībām un variācijām, tāpēc ikviens var ļauties improvizācijai un izdomāt pats savu recepti!
17.mar 2014
Sastāvdaļas Olu pankūku mīkla. Biezpiens, žāvēta cūkgaļa, sīpols.
17.aug 2013
Saldējuma vēsture ir ļoti sena un bagāta, bet Eiropa par šo auksto desertu pirmo reizi uzzināja 1292. gadā no itāļu ceļotāja Marko Polo.
4.mar 2011
Veselības ministrija (VM) plāno veikt izmaiņas normatīvajos aktos, lai ārstiem vairs nebūtu jānorāda personas kods receptēs, nosūtījumos un citos dokumentos, nodrošinot lielāku ārstniecības personu datu aizsardzību medicīniskajā dokumentācijā, informē VM pārstāvis Oskars Šneiders.
1.feb 2011
No februāra ketoprofēnu saturošie pretsāpju un pretiekaisuma gēli, tostarp pazīstamais "Fastum" 2,5% gēls būs iegādājami tikai ar receptēm, aģentūru BNS informēja Zāļu valsts aģentūrā (ZVA).
26.mai 2010
Latvijas iedzīvotāji ir izmantoti medikamentu eksperimentos, kas, pēc speciālistu teiktā, paaugstina risku saslimt ar sirdstrieku un var beigties arī ar cilvēka nāvi, šodien raksta laikraksts "Telegraf".
2.apr 2010
Farmaceiti pozitīvi vērtē elektronisko recepšu ieviešanu Latvijā un uzskata, ka šāda sistēma ļautu kontrolēt pareizu un pamatotu zāļu lietošanu.