Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Māja

VESELĪGI! Rīgas šefpavāri piedāvā četras gardas biešu ēdienu receptes

Biete ir ļoti veselīgs sakņaugs. Tās satur daudz vitamīnu, minerālvielu un mikroelementu, tās lieliski palīdz atbrīvoties no dažādām veselības problēmām. Turklāt bietes ir produkts ar zemu kaloriju daudzumu – 40 kkal/ 100 g. Tas padara bietes ļoti pievilcīgas sievietēm, kuras vēlas notievēt pirms vasaras iestāšanās.

Romāns Morozovs, restorāna “B-bars” šefpavārs

Sāļie biešu pīrāgi ar reņģu pildījumu un kaltētu garšvielu cepumiem.

Sastāvdaļas: Biešu masai: vārītas bietes - 30 g., saldais krējums - 145 ml., olas dzeltenums - 1 gab., želatīns - 7 g., sāls, pipari - pēc garšas. Pildījumam: kūpinātas reņģes - 100 g., saldais krējums - 50 g., olas dzeltenums - 1 gab., želatīns - 5 g., sāls, pipari - pēc garšas. Cepumiem: milti - 40 g., olīveļļa - 20 ml., ūdens - 30 ml., kaltētas garšvielas (dilles, pētersīļi) - 2 g., sāls - 1 g. Biešu glazūrai: biešu sula - 50 ml., ūdens - 50 ml., etiķis - 2 ml., cukurs - 1 g., sāls - 1 g., želatīns - 5 g.

Pagatavošana.

Uzsilda 45 ml. saldā krējuma līdz 90 grādu temperatūrai. Bietes smalki sarīvē un pievieno tām saldo krējumu un olas dzeltenumu, pēc tam visu samaļ blenderī. Pēc tam pievieno ūdenī iepriekš izmērcētu želatīnu. Pievieno sāli un piparus. Biešu masu atdzesē līdz istabas temperatūrai, pēc tam, rūpīgi maisot ar kuļamo slotiņu, pievieno atlikušo saldo krējumu, kas iepriekš rūpīgi sakults.

Masu sadala divās vienādās daļās: vienu daļu ielej silikona formās vai kūku formās, un ievieto ledusskapī, otru - atstāj istabas temperatūrā.

Pildījumam sagatavo zivi - noņem tai ādu, pēc tam ievieto to ūdenī, kas uzsildīts līdz 90 grādiem. Pievieno olas dzeltenumu, želatīnu, sāli, piparus un visu sakuļ ar blenderi. Pēc tam atdzesē pildījumu līdz istabas temperatūrai un ievieto formās ar sasaldēto biešu masu. Ievieto saldētavā.

Kad pildījums ir sasalis, to pārlej ar atlikušo biešu masu un atkal ievieto saldētavā, līdz viss ir pilnībā sasalis.

Cepumu pagatavošanai izsijātos miltos ielej olīveļļu un ūdeni, pievieno sāli, piparus, cukuru un garšvielas, izmīca mīklu. Ļauj mīklai atpūsties 5 minūtes ledusskapī, pēc tam mīklu izrullē un sagriež jebkādas izvēlētās formas cepumiem. Liek uz cepamā papīra un ievieto līdz 180 grādiem uzkarsētā krāsnī uz 10 minūtēm.

Lai pagatavotu glazūru, sākumā jāizspiež biešu sula. Ielej to katliņā, pievieno ūdeni, sāli, cukuru, etiķi un iepriekš izmērcētu želatīnu, maisījumu uzvāra, pēc tam atstāj, lai tas atdziest līdz istabas temperatūrai.

No saldētavas izņem pīrāgus, sagriež tos gabalos, ja masa ielieta lielā kūku formā, un katru gabalu pārlej ar glazūru. Dekorē ar cepumiem.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā