Ceptas olas ir ļoti iecienīts brokastu ēdiens - tās ir ļoti viegli un ātri pagatavot, taču izrādās, ka ne visi zina, kā tās pareizi cept, raksta “TCH”.
Ir brīži, kad šķiet, ka ledusskapis ir tukšs… Bet varbūt tur ir aizķērusies paciņa ar olām? Labā ziņa – no olām var pagatavot daudz vairāk nekā tikai vārītu olu brokastīs! Tās ir viens no universālākajiem produktiem, ko iespējams pārvērst gan uzkodā, gan sātīgā maltītē. Te būs 5 vienkāršas idejas, ko vari izmēģināt pat tad, ja mājās šķietami nekā nav, kopā ar “epicurious.com”.
Fritata ir vienkārša ar zeltaini ceptām kartupeļu šķēlītēm, karamelizētiem sīpoliem un riekstainu parmezānu, ko gatavo vieglām vasaras vakariņām. Fritatas atrodas kaut kur starp omletēm un kišu – olu ēdienu ar pildījumu, kam ir nedaudz krēmīga tekstūra, kas radīta ar pareizo sastāvdaļu līdzsvaru.
Ikdienas stresa apstākļos var būt grūti vienmēr pievērst uzmanību sabalansētam uzturam. Tieši tāpēc daudzi cilvēki ķeras pie ātras iedarbības diētām, piemēram, olu diētas.
Lieldienās esot jāēd olas, lai turpmāko gadu kukaiņi nemocītu, tā vēsta latviešu tautas ticējums. Un kurš gan var iedomāties Lieldienu galdu bez skaisti krāsotām olām. Skaisti sakrāsotas, paslēptas un sameklētas, izripinātas, sadauzītas un nu – kādam arī jāapēd.