Tēja ir dzēriens, ko iecienījuši miljoniem cilvēku visā pasaulē, turklāt ir tik daudz tās šķirņu. Tējai ir daudz ieguvumu veselībai, un viens no tiem ir cukura kontroles uzlabošana, raksta “Eating Well”.
Tā vietā, lai dzertu otro vai pat trešo kafijas tasi, labāk uzvārīt melno tēju - šis dzēriens satur ne tikai kofeīnu, bet arī papildu uzturvielas, kas palīdzēs paaugstināt enerģijas līmeni, uzlabos koncentrēšanos un atbalstīs garastāvokli, raksta “Eating Well”.
Meklējot atbildi uz jautājumu, ko dzert, lai uzlabotu veselību, zaļā tēja viennozīmīgi ieņem pirmo vietu, tomēr, ja vēlaties dzīvot ilgāk, ir vēl viens dzēriens, kuru ir vērts iekļaut savā uzturā, raksta “Eating Well”.
Kļuvis zināms, kāds dzēriens var novērst novecošanās problēmas un stimulēt smadzeņu darbību. To atklāja Ņūkāslas universitātes zinātnieki pēc pētījuma veikšanas, kurā piedalījās cilvēki, kas vecāki par 85 gadiem.
Latvijas Patērētāju interešu aizstāvības asociācija saņēmusi atbildi no LR Pārtikas un veterinārā dienesta par situāciju ar trimetil-sulfonija katjona (TMS rodas glifosāta lietošanas rezultātā) maksimālo atlieku līmeņa pārsniegumu melnajai tējai maisiņos.
Tēja ir vispopulārākais dzēriens pasaulē pēc ūdens, melno tēju lieto biežāk nekā zaļo. Ir vērts zināt, kāpēc nevar dzert atdzesētu melno tēju, lai nenodarītu kaitējumu savam organismam, raksta "cursorinfo.co.il".
Tēja ir viens no biežāk lietotajiem siltajiem dzērieniem Latvijā - ik dienas iedzīvotāji izdzer vidēji divas krūzītes šī dzēriena, taču ziemā tējas patēriņš ievērojami pieaug. Lai arī tējai ir neskaitāmi veidi, Latvijas iedzīvotāji par visiecienītāko atzinuši klasisko melno tēju, liecina “Lipton” pieejamie dati. Pārsvarā iedzīvotāji dzer tēju dienas vidū, lai ieturētu pauzi darba laikā, vai vakarā, lai atslābinātos un sasildītos.