Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Veselība

Pircēj, vairākās melnajās tējās atrod ko nelāgu; partijas ir izņemtas no tirdzniecības

© Vladislavs PROŠKINS, F64 Photo Agency

Latvijas Patērētāju interešu aizstāvības asociācija saņēmusi atbildi no LR Pārtikas un veterinārā dienesta par situāciju ar trimetil-sulfonija katjona (TMS rodas glifosāta lietošanas rezultātā) maksimālo atlieku līmeņa pārsniegumu melnajai tējai maisiņos.

Tas konstatēts sekojošās tējās - Ahmad Tea English Tea, Ahmad Tea English Breakfast, Lipton Yellow Label, Lipton Golden tea, Ica/I love eco. LR Pārtikas un veterinārais dienests ziņo, ka pārbaudītās melnās tējas partijas ir izņemtas no tirdzniecības.

Latvijas Patērētāju interešu aizstāvības asociācija Eiropas Komisijas Patērētāju programmas 2014.-2020. gada ietvaros realizē projektu “Same as different” (“Tas pats, bet atšķirīgs”, DG Justice and Consumers, REC—RPPI-AG-2019). Projekta partneris, Polijas Nacionālais dārzkopības pētniecības institūts veic laboratorijas pārbaudes tējai un kafijai un ziņo par izpētes rezultātiem patērētāju organizācijām un valsts iestādēm.

Paralēli TMS izpētei Polijas laboratorija konstatējusi, ka Dilmah Premium melnās tējas maisiņos ir paaugstināts smago metālu (svina) līmenis. Lai gan nekur likumdošanā netiek norādīti maksimālie atlieku līmeņi, tomēr jāuzsver, ka svins uzglabājas cilvēka ķermenī un netiek izvadīts no organisma.

Latvijas Patērētāju interešu aizstāvības asociācija ir informējusi reģionālos konsultantus - Cēsīs, Jelgavā, Rēzeknē, Daugavpilī, Gulbenē, Liepājā un Rīgā.

Latvijas Patērētāju interešu aizstāvības asociācija turpinās sekot attīstības gaitai un informēs patērētājus par turpmākajiem soļiem.

Papildus informācija: www.pateretajs.lv