Tēja ir vispopulārākais dzēriens pasaulē pēc ūdens, melno tēju lieto biežāk nekā zaļo. Ir vērts zināt, kāpēc nevar dzert atdzesētu melno tēju, lai nenodarītu kaitējumu savam organismam, raksta "cursorinfo.co.il".
Daudziem cilvēkiem ir ieradums ļaut tējai atdzist, vai arī viņi no rīta uzvāra veselu tējkannu, lai to dzertu visu dienu. Bet uztura eksperti saka, ka var dzert tikai tēju, kas tika pagatavota pirms 10-20 minūtēm. Šajā laikā tējai ir laiks nedaudz atdzist, lai tā nebūtu karsta, bet tā arī nekļūst pavisam auksta.
Ja tēju atstāj atdzist uz ilgāku laiku, tad virs tās izveidojas plāna plēvīte. Eksperti saka, ka tieši tā var kaitēt organismam.
Proti, pēc vairākām tasēm šādas tējas vispirms tiek skartas aknas, jo tām jāfiltrē uzkrājušās baktērijas, un pēc tam tiek negatīvi ietekmēta kuņģa un zarnu trakta darbība.
Jau daudzus gadus eksperti neiesaka apvienot tējas dzeršanu ar ēdienreizi. Tēja jādzer stundu pirms un pēc ēšanas. Ja dzer tēju ēdienreizes laikā, tad pastāv kuņģa izstiepšanās risks, kas vēlāk izraisīs veselības problēmas, kā arī radīs aptaukošanās risku.
Melno tēju nedrīkst dzert vakarā. Melnā tēja satur vairāk kofeīna nekā kafija, tāpēc tā var izraisīt miega traucējumus. Sistemātiska melnās tējas lietošana vakaros var izraisīt hronisku bezmiegu.