Kādu sievieti, kura grasījās pagatavot maltīti ģimenei, pārņēma sašutums un dusmas par nopirkto gaļu, kurā atrodami krietni paaugušies gaļas tārpi, vēsta "Mirror".
Kāda sieviete vārdā Anete vērsusies "Sūdzību dēlī" (raidījums "Bez Tabu"), pastāstot par nepatīkamu situāciju, ar kuru saskārusies, nopērkot veikalā mandarīnus.
Pārtikas un veterinārais dienests (PVD), sadarbībā ar Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes (VP ENAP) darbiniekiem, atklājis divus nelegālus gaļas pārstrādes uzņēmumus, kuros antisanitāros apstākļos notika cūku, aitu un medījumu gaļas sadale, kā arī ražoti un realizēti medījumu gaļas konservi.
Kāda pircēja veikalā Latvijā iegādājusies laša malto gaļu. Pēc masas atsaldēšanas mājās tajā atrodami balti, tārpiem līdzīgi objekti. Pamatots ir satraukums, vai patiešām šajā pārtikas produktā atrodami parazīti?
Būtiski savā ēdienkartē iekļaut arī kvalitatīvu gaļu, kurā ir daudz neaizvietojamu uzturvielu, "Rīgas Miesnieka" pirmajā sabalansētā uztura meistarklasē atzina sertificētā uztura speciāliste Līga Balode.
Latvijas iedzīvotājiem ir tendence izvēlēties kvalitatīvus un nedaudz dārgākus gaļas produktus, raksturojot šā gada patēriņa tendences, sacīja Latvijas Gaļas ražotāju un pārstrādātāju asociācijas valdes priekšsēdētājs un gaļas pārstrādes uzņēmuma "Rēzeknes gaļas kombināts" padomes priekšsēdētājs Guntis Piteronoks.
Latvijā nav pamata satraukties par antibiotikām gaļā, jo Eiropa var lepoties ar to, ka antibiotikas netiek izmantotas par augšanas stimulatoru, diskusijā par atbildīgu antibiotiku lietošanu un antimikrobās rezistences jautājumiem sacīja Slimību profilakses un kontroles centra galvenā speciāliste antimikrobās rezistences jautājumos Elīna Dimiņa.
Visticamāk esi ēdis vistas krūtiņu, un pat ne reizi vien. Lai arī to uzskata par daudz veselīgāku, nekā cūkas vai liellopa gaļa, viss nav tik vienkārši.
Aizvadītajā diennaktī Vidzemē kāds 74 gadus vecs vīrietis pēc aizrīšanās ar gaļas gabalu zaudējis dzīvību, vēsta Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola.
Vasara viennozīmīgi ir laiks, kad itin bieži mūsu nāsis un garšas kārpiņas patīkami kairina grilētas gaļas smarža, kā izrādās, viena no būtiskākajām detaļām šajā procesā ir marināde un pats marinēšanas process, jo tieši tā varam izcelt ikvienas gaļas garšas īpatnības.